Kuski rysäytti autonsa 120 metrin syvyyteen – älypuhelin pelasti: "Kuka tietää, milloin olisimme löytäneet hänet"

Kuski rysäytti autonsa 120 metrin syvyyteen – pelastui iPhonen ansiosta 1:42
Kuski rysäytti autonsa 120 metrin syvyyteen, mutta pelastui iPhonen ansiosta.

Älypuhelin pelasti rotkoon 120 metrin syvyyteen ajaneen miehen.

Onnettomuuteen joutunut autokuski onnistuttiin pelastamaan 120 metrin syvyydestä Los Angelesissa. Viranomaisten mukaan onnettomuuspaikka on niin hankala, että he olisivat voineet lentää sen yli pelastuskopterilla useita kertoja näkemättä autoa. 

– Hän oli 120 metrin syvyydessä kanjonissa eikä tietä pois käytännössä ollut. Joten kuka tietää, milloin olisimme löytäneet hänet, pelastaja Steve Goldsworthykommentoi.

Onnettomuuden uhrilla oli onni puolellaan: hän omistaa iPhonen, joka osasi hälyttää itsekseen apua onnettomuuspaikalle satelliitin kautta. 

iPhone 14- ja iPhone 14 Pro -malleissa on Hätätila SOS satelliitin kautta -toiminto. Se mahdollistaa tekstiviestin lähettämisen hätäpalveluihin, jos mobiiliverkko tai wifi ei ole käytettävissä, kuvaa Apple. Katso yllä olevalta videolta, miten puhelin pelasti miehen!

"Sanoin hänelle useita kertoja, miten onnekas hän on"

Ilman puhelinta auton havaitseminen olisi pelastajien mukaan voinut viedä päiviä.

– Uskon, että jos meillä ei olisi ollut tarkkaa tietoa sijainnista ajoissa, hän olisi ehkä vuotanut kuiviin. Sanoin hänelle useita kertoja, miten onnekas hän on, rotkoon pelastusprojektissa laskettu Mike Liam kertoo.

Lähteet: CNN, New York Post

Lue myös:

    Uusimmat