KuPSin kapteeni Petteri Pennanen Legia-tasapelistä: "On tämä iso pettymys"

Kuopion Palloseuran hyvä esitys ja ankara yritys eivät riittäneet viemään savolaisjoukkuetta jatkoon jalkapallon Eurooppa-liigan toiselta karsintakierrokselta, kun maalit jäivät tekemättä. KuPS pelasi Legia Varsovan kanssa 0–0-tasapelin torstaina Kuopiossa, joten puolalaisjoukkue eteni jatkoon yhteismaalein 1–0.

– On tämä iso pettymys. Hyvä taistelu, ja kaiken jätimme kentälle. Pienestä jäi kiinni, KuPSin kapteeni Petteri Pennanen huokaili.

KuPS hallitsi ensimmäisen puoliajan tapahtumia. Kotijoukkue ei kuitenkaan kyennyt montaa kertaa murtamaan Legian vankkaa puolustusta. Ensimmäisen kulmapotkunsa jälkitilanteesta KuPSin Babacar Diallo pääsi puskemaan, mutta pallo leijaili yli maalin. Aivan ensimmäisen puoliajan viime hetkillä Reuben Ayarna säväytti ampumalla tulisesti ohi yläkulman.

– Meiltä ensimmäinen puoliaika oli todella hyvä. Olen tyytyväinen peliimme. Saimme vastustajan pantua ahtaalle, KuPSin päävalmentaja Jani Honkavaara sanoi.

Legialla oli ensimmäisellä 45-minuuttisella yksi hyvä maalintekopaikka. KuPSin maalivahti Otso Virtanen poimi kuitenkin tyylikkäästi hanskoihinsa Sandro Kulenovicin laukauksen.

Virtanen torjui rankkarin, Rangelin maali oli paitsio

Toisella puoliajalla Legia iski entistä enemmän nopeilla vastahyökkäyksillä. Yhdestä sellaisesta kookas kärkipelaaja Kulenovic pääsi laukomaan, mutta veto suuntautui sivuverkon väärälle puolelle. Kulenovic pääsi yrittämään maalia myös rangaistuspotkusta, jonka Virtanen torjui hienosti.

KuPSin toisen puoliajan parhaan maalintekopaikan tuhlasi Lucas Rangel. Hänenkin vetonsa jäi maalin ulkopuolelle sivuverkkoon. Toisella kertaa Rangel sai pallon maaliin, mutta oli paitsiossa.

Ottelun turvatoimet poikkesivat huomattavasti normaalista. Legian kannattajaryhmälle oli varattu toisesta kenttäpäädystä oma katsomo-osa, joka oli eristetty tukevatekoisella metallisella ristikkoaidalla.

Minkäänlaisia häiriöitä ei ottelun aikana esiintynyt. Poliisit ja järjestyksenvalvojat selvisivät tehtävistään siinä mielessä helpolla.