KuPS jyrää kohti kaikkien aikojen ennätystä! Siirtyi sarjakärkeen HJK:n kompuroinnin myötä

Miesten jalkapalloliigan kärkikaksikosta KuPS voitti kotonaan Hakan 2–1, ja HJK pelasi vieraissa 1–1-tuloksen FC Lahtea vastaan.

Tulosten myötä KuPS siirtyi sarjataulukon kärkipaikalle pudottaen HJK:n toiseksi. Molemmilla on koossa 19 pistettä, mutta KuPS on pelannut HJK:ta ottelun vähemmän.

Ottelu oli KuPS:lle jo 28. perättäinen ilman tappiota. Kautta aikojen ennätys Suomen pääsarjatasolla on OPS:n nimissä. Oululaisseura painoi 29 ottelua tappiotonta peliä putkeen vuosina 1980–1981.

Teemu Penninkangas teki takatolpalta FC Lahden johtomaalin sivuvapaapotkun jälkitilanteesta, kun ottelua oli takana 16 minuuttia. HJK tuli tasoihin kuusi minuuttia myöhemmin, kun Anthony Olusanya viimeisteli takatolpalta tyhjänä ammottaneeseen maaliin.

FC Lahti on sarjataulukossa kuudentena kerättyään seitsemästä pelistään kahdeksan pistettä.

Tim Väyrynen ohjasi etutolpalta KuPSin avausmaalin, kun ottelua oli pelattu 28 minuuttia. Osuma oli Väyryselle tämän kauden liigassa jo viides. Avauspuoliajan lopulla Janis Ikaunieks tälläsi komealla vapaapotkulla kuopiolaiset kahden maalin karkumatkalle.

Oliver Whyten 86. minuutin kavennusmaali jäi Hakalle laihaksi lohduksi. Seitsemästä kamppailustaan yhdeksän pistettä kerännyt Haka on viidentenä.