Mainos

Kupittaan "kauhujen sairaalan" esitutkinta venyy kesän yli: "Meillä on erittäin iso työmaa edessä"

Rikosylikomisario Teijo Ristola Lounais-Suomen poliisista kertoo, että Turussa sijaitsevan Kupittaan sairaalan psykiatrisen osaston väärinkäytöksiin liittyvä esitutkinta on pahasti kesken.

Ristola uumoilee, että esitutkinta kestää vielä kuukausia. Poliisi on tähän mennessä kuullut kesken olevassa esitutkinnassa jo noin 60 ihmistä.

– En oikeastaan uskalla arvioida tällä hetkellä, mutta esitutkinta voi kestää hyvinkin yli kesän. Riippuu paljon siitä, mitä tässä jatkotutkinnassa tulee ilmi: Miten asiaan liittyviä eri henkilöitä tavoitetaan ja missä heidän tämänhetkinen olinpaikkansa sattuu olemaan, Ristola kuvailee MTV Uutisille.

Epäilyt pitkäaikaisista väärinkäytöksistä Turun kaupunginsairaalan psykiatrisilla suljetuilla osastoilla tulivat ilmi helmikuun puolivälissä. Turun Sanomien lähteiden mukaan potilaita muun muassa lääkittiin tiedottomiksi öiden ajaksi, eristettiin mielivaltaisesti ja pahoinpideltiin vuosina 2009-2014.

Esitutkinta on hidasta, koska poliisi joutuu esitutkinnan aikana selvittämään jo ilmi tulleet väärinkäytökset sekä kaikki väitteet hoitohenkilökunnan riittämättömistä toimenpideoikeuksista.

– Poliisi ei ole täydellinen asiantuntija siinä, mitä erilaisia pätevyysvaatimuksia erilaisille hoitotoimenpiteille on olemassa ja sitä selvitellään, Ristola kuvailee.

Tehtyjen rikosilmoitusten tarkkaa määrää Ristola ei pysty sanomaan, sillä esimerkiksi jos kaksi henkilöä on ilmoittanut samasta rikoksesta, sitä tutkitaan yhdellä rikosilmoituksella.

Ristola ei myöskään osaa vielä arvioida, kuinka montaa henkilöä tullaan epäillään rikoksesta. Syyttäjä tulee aikanaan arvioimaan, mitkä rikosepäilyt tullaan viemään eteenpäin.

– Sitä en pysty tällä hetkellä arvioimaan. Meillä on erittäin iso työmaa tässä edessä. Paljon ilmoituksia, paljon henkilöitä, paljon tapahtumia, joita selvitellään.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.