Kuoppamäki aikoo tanssilavoilta klubeille

50-vuotisen uran tehnyt muusikko Jukka Kuoppamäki ei aio jäädä eläkkeelle. 1. syyskuuta 68 vuotta täyttävä mies suunnittelee sen sijaan valloittavansa uudenlaisen yleisön.

Jukka Kuoppamäki innostui musiikista 15-vuotiaana, kun hän sai kitaran sedältään lahjaksi. Soitonopettaja Ivan Putinin avulla Kuoppamäki opetteli soittamisen alkeet ja innostui erityisesti säestämisestä.

Tähän mennessä Kuoppamäki on säveltänyt reilusti yli 1000 kappaletta, joiden joukossa on klassikoita, kuten Sininen ja valkoinen, Tämä taivas, tämä maa, Anna mulle tähtitaivas sekä Satulinna.

Kun Kuoppamäki 1970-luvun lopulla opiskeli papiksi, piti hänen pysähtyä hetkeksi miettimään musiikin ja pappeuden yhdistämistä.

– Ensinnäkin minun piti vakuuttaa seurakuntani siitä, ettei muusikon urassa ole mitään halveksuttavaa tai pahaa. Seurakunta suhtautui asiaan onneksi hyvin. Toiseksi minun piti hyväksyä, että olen saarnastuolissa ja lavalla sama ihminen, jolla on sama tausta ja sama elämänkatsomus. Kun laulan, en käy vieraissa, vaan olen oma itseni, Kuoppamäki kertoo.

Veri vetää esiintymislavoille edelleen, mutta jokin on muuttunut.

– En halua enää tavallisille tanssilavoille, se aika on ohi. Sen sijaan minua kiinnostavat klubikeikat ja uudenlainen yleisö: nuoret aikuiset.

Kuoppamäki nähdään klubikeikoilla ensi keväänä.

Studio55/Tuuli Lindgren

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja