Kuopiossa Eskon, 89, hengen pelastanut taksikuski on löytynyt! "Pitää viedä kalakukko tai käydä katsomassa isää sairaalassa"

Taksikuskin ripeä toiminta pelasti 89-vuotiaan Esko Konton 0:27

Taksikuskin ripeä toiminta pelasti 89-vuotiaan Esko Konton hengen viime perjantaina Kuopiossa. Nyt sankarillisesti toiminut taksikuski on löydetty.

Tapahtumaketju sai alkunsa, kun Esko Kontto sai sydäninfarktin, jonka takia hänelle tilattiin taksi terveyskeskukseen. Taksikuski ajoi kuitenkin terveyskeskuksen sijaan suoraan sairaalaan ymmärrettyään tilanteen vakavuuden, kertoi hänen poikansa Sami Kontto eilen MTV Uutisille.

Kun isä oli jo päässyt pois teho-osastolta, Sami sai kuulla kirurgilta, että taksikuskin ripeä toiminta pelasti hänen isänsä hengen.

"Pitää viedä kalakukko tai käydä moikkaamassa isää"

Alkoi taksikuskin etsintä sosiaalisessa mediassa, joka päättyi nopeasti. Eilen Facebookissa julkaistu päivitys keräsi tuhansia tykkäyksiä ja kommentteja.

Taksikuski tuli Samin tietoon heti tänään herätyskellon pirinän jälkeen.

– Laitoin itsekin juuri äsken taksikuskille viestiä, jossa kiittelin häntä hienosta toiminnasta. Ajattelin, että pitää soittaa hänelle. Meinasin ehdottaa, jos torstaina menen Kuopioon, niin pitää viedä kalakukko miehelle tai käydä vaikkapa moikkaamassa isää hänen kanssaan, Sami kertoo aamuseitsemän jälkeen tiistaina.

Esko Kontto on edelleen sairaalahoidossa, mutta tilanne on vakaa ja paranemaan päin koko ajan, poika iloitsee. Esko pääsi teho-osastolta sunnuntaina..

Lue myös:

    Uusimmat