Kuopion kouluhyökkääjälle elinkautinen – murhasi yhden ja yritti 20 murhaa syyntakeisena

16:23
MTV Uutiset on seurannut tapauksen oikeudenkäyntiä tiiviisti. Pahiten teossa loukkaantuneen henkiin jääneen opiskelijan asianajaja kertoo haastattelussa, kuinka tapaus varjostaa tytön elämää yhä.

Pohjois-Savon käräjäoikeus on tuominnut Kuopion kouluhyökkääjän elinkautiseen vankeuteen murhasta ja 20:stä murhan yrityksestä. Oikeuden mukaan 26-vuotias mies oli tekoaikaan syyntakeinen eli ymmärsi tekonsa.

Hyökkäys tapahtui kauppakeskus Hermanin yhteydessä olleissa Savon ammattiopiston tiloissa viime vuoden lokakuussa. Ammattiopistossa opiskellut mies hyökkäsi miekan kanssa luokkahuoneeseen.

Hyökkäyksessä kuoli 23-vuotias ukrainalaisnainen, ja kymmenkunta ihmistä haavoittui tai loukkaantui. Osalle uhreista jäi miekaniskuista elinikäisiä vammoja.

Osa opiskelijoista pääsi pakenemaan luokkahuoneesta ilman vammoja. Syyttäjä kuitenkin katsoi, että myös he olivat tilanteessa yhtä lailla hengenvaarassa, koska syytetty valikoi uhrinsa sattumanvaraisesti. Siksi myös heidän kohdallaan miestä syytettiin murhan yrityksestä.

Hyökkääjä oli oikeussalissa rauhallinen ja ilmeetön

Oikeudenkäynti Pohjois-Savon käräjäoikeudessa syyskuussa kesti kahdeksan päivää, ja sen aikana kuultiin yhteensä kymmeniä uhreja ja todistajia.

Myös tuomittua, Joel Marinia kuultiin oikeussalissa. Hän esiintyi oikeudessa rauhallisesti ja ilmeettömänä. Hän vastasi kysymyksiin, muttei ilmaissut erikseen myötätuntoa uhrejaan kohtaan.

Hyökkäyksensä kauppakeskus Hermanin tiloissa Marin lopetti vasta tultuaan ammutuksi. Hän kävi miekan kanssa poliisin kimppuun, jolloin tämän partiokaveri ampui miestä jalkaan. Mies ei suostunut luopumaan miekastaan vielä senkään jälkeen, vaan hänen taltuttamiseensa tarvittiin vielä koirapartiota ja etälamautinta.

Murhan ja niiden yritysten lisäksi hänet tuomittiin vanhingonteosta, pahoinpitelyn yrityksestä ja virkamiehen väkivaltaisesta vastustamisesta.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja