Kuopiolaisnuoren kuolemaan johtanut hyppytorni suljettu öisin – Valvoja: Silti hyppelijöitä riittää

Kuopiossa Väinölänniemen hyppytornilla tapahtui lauantaina aamuyöllä kuolemaan johtanut turma. Hyppytorni on ollut jo useita vuosia suljettuna ilta- ja yöaikaan nimenomaan vaaratilanteiden estämiseksi.

Hyppiminen Väinölänniemen tornista yöaikaan kiellettiin vuonna 2012, kertoo Savon Sanomat. Lehden mukaan paikalla oli sattunut kesällä 2011 ainakin kolme vaaratilannetta, kun yöllä torniin kiivenneet hyppäsivät vaarallisesti veteen.

Nykyään torni on avoinna vain päivisin kello 10–18 uimavalvojien ollessa paikalla. Muuhun aikaan torni on suljettu ja pääsy sinne estetty lukollisella portilla.

Öisiä hyppelijöitä riittää lukitusta portista huolimatta

STT:n tavoittaman Väinölänniemen uimavalvojan mukaan hyppelyä tornista tapahtuu yöaikaan lukitusta portista huolimatta.

Hyppytorniin pääsee kiipeämällä portin yli.

– Kyllähän täällä aina riittää sitä porukkaa, joka tulee illemmalla vasta, kiipeää torniin ja hyppii sieltä. Ei sitä ikinä kokonaan pysty estämään.

17-vuotias nuorukainen hukkui hypättyään alas veteen Väinölänniemen hyppytornista noin neljän aikaan aamuyöllä. Paikalla oli tapahtuma-aikaan useita nuoria, jotka olivat nähneet hypyn ja huomanneet uhrin vajoavan pinnan alle.

Pelastuslaitoksen yksiköt löysivät uhrin vedestä. Nuorta oli yritetty elvyttää, mutta hänet todettiin tapahtumapaikalla kuolleeksi.
Väinölänniemen hyppytorni on ollut lauantaina päivällä avoinna normaalisti.

Lue myös:

    Uusimmat