Kuopiolainen sairaala vaihtoi paperin ja kynän mobiilisovellukseen – työaikaa säästyy jopa 600 tuntia kuukaudessa

1:57

Kuopion yliopistollinen keskussairaala kertoo siirtyneensä paperisesta potilastietojen kirjaamisesta käyttämään mobiilisovellusta. Muutos säästää kuukaudessa jopa 600 tuntia työaikaa.

Suomalaisten terveysteknologiatuotteiden vienti kasvaa. Mikä siihen on syynä? Katso yllä oleva video!

Kuopion yliopistollinen keskussairaala aloitti kokeilemaan hoitotyöhön tarkoitettua mobiilisovellusta viime vuoden puolella. Medanetsin kehittämän sovelluksen avulla hoitaja pystyy selaamaan ja kirjaamaan potilaan tietoja, kuten mitattuja arvoja, langattomasti heti potilaan vierellä ja näin aikaa jää enemmän potilaan tilan tarkkailuun.

Aiemmin vastaavat tiedot potilaasta on kirjattu paperille ja myöhemmin kansliassa sijaitsevalle tietokoneelle, kun muilta työtehtäviltä ehtii. Potilaan tietoja jouduttiin myös tarkastelemaankin samaisilta tietokoneilta. Työtä on hidastanut esimerkiksi jonot ja koneiden avaaminen.

Vähemmän virheitä ja enemmän aikaa

Kokemukset sovelluksen käytöstä ovat olleet positiivisia. Potilastiedot siirtyvät nyt reaaliaikaisesti järjestelmään. Kuukausittain kirjauksia tehdään yli 50 000, joka tarkoittaa mobiilisovelluksen käyttöönoton jälkeen yli 600 tunnun aikasäästöjä joka kuukausi.

Samalla myös virheiden määrä on vähentynyt merkittävästi, kun tietoja ei tarvitse enää kirjata kahteen kertaan.

KYS kertoo, että mobiilisovellus otetaan käyttöön nyt koko sairaanhoitopiirin laajuisesti. 

Artikkelia muokattu 17.5. klo 16.05: Korjattu sovelluksen kehittäjän nimi.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja