Mainos

Kouluampumisesta selviytynyt Emma keräsi hetkessä yli miljoona Twitter-seuraajaa – boikoteista kärsivä asejärjestö NRA jää kauas taakse

Yhdysvalloissa Floridan Parklandissa tapahtuneesta kouluampumisesta selvinyt nuori nainen on kerännyt lähes puolet enemmän Twitter-seuraajia kuin aseenkanto-oikeutta puolustava Yhdysvaltain Kansallinen kivääriyhdistys NRA.

Kouluampumisen jälkeen pitämänsä puheen tiimoilta paljon julkisuudessa olleen opiskelija Emma Gonzálezin Twitter-tilillä on on seuraajia nyt reilusti yli miljoona, NRA:lla puolestaan hieman alle 600 000.

Juttu jatkuu videon jälkeen

1:03

10 päivässä yli miljoona seuraajaa

18-vuotias González perusti Twitter-tilinsä 18. helmikuuta eli neljä päivää Marjory Stoneman Douglasin lukiossa tapahtuneen ampumisen jälkeen, kertoo CNN.

Kymmenessä päivässä hän on siis kerryttänyt seuraajia yli miljoonan. Esimerkiksi Gonzálezin eilen julkaisema twiitti on kerännyt 226 000 tykkäystä ja 52 jakoa. 

NRA puolestaan liittyi Twitteriin jo vuonna 2009. Tällä hetkellä sillä on 599 000 seuraajaa.

Viimeisin twiitti on linkki juttuun, joka kertoo opettajien aseistamisesta. Twiitistä on tykännyt 3 900 Twitter-käyttäjää, ja sitä on jaettu 1 200 kertaa. 

Juttu jatkuu videon jälkeen

3:02

NRA:n boikottilista kasvaa

NRA:n suosio ei ole hiipunut ainoastaan Twitterissä, sillä useat yhdysvaltalaisyritykset ovat ruvenneet boikotoimaan yhdistystä.

Siteensä siihen ovat katkaisseet muun muassa lentoyhtiöt Delta ja United sekä autonvuokrausfirmat Alamo, Avis, Budget, Enterprise ja Hertz. Mukana on myös yrityksiä esimerkiksi pankki-, vakuutus- ja informaatioteknologialoilta.

New York Times kertoo, että hashtag BoycottNRA on lähtenyt nousuun Twitterissä. Hashtagia on käytetty vuoden 2012 Sandy Hookin kouluampumisesta lähtien erityisen paljon juuri joukkoampumisten jälkeen.

Ihmiset vaativat Twitterissä myös loppuja NRA:n kanssa yhteistyössä toimivia yrityksiä osallistumaan boikottiin ja toisaalta uhkaavat kyseisiä yrityksiä boikoteilla, jos näin ei tapahdu.

Esimerkiksi kuljetuspalvelu FedEx on saanut runsaasti kritiikkiä, koska se ei ole ilmoittanut lopettavansa NRA:n tukemista.

 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.