Kuoliko puolisosi äkillisesti? Vastaa kyselyyn

Oletko menettänyt puolisosi odottamatta? Kerro kokemuksestasi kyselyssämme.

Puolison kuolema on aina vaikea asia. Jos se tapahtuu yllättäen, surutyötä voi mutkistaa myös kokemus siitä, että joitakin asioita jäi sanomatta tai tekemättä.

Kuinka kauan sinä ehdit olla puolisosi kanssa yhdessä ennen hänen kuolemaansa? Minkä ikäisiä olitte? Millainen historia ja tulevaisuudensuunnitelmat teillä oli?

Miten ja milloin puolisosi kuoli? Miten sinä sait tietää tapahtuneesta? Muistatko, millaisia ajatuksia ja tunteita koit? 

Miten surutyö eteni? Miten selvisit hautajaisista, merkkipäivistä, juhlista ja ihan tavallisesta arjesta ilman kumppaniasi? Tuliko hän mieleesi erityisesti tietynlaisista paikoista, tavaroista tai hajuista? Milloin suru alkoi helpottaa?

Oliko suhteessanne tai sydämessäsi asioita, joiden sanomatta tai tekemättä jättäminen on myöhemmin harmittanut? Jos saisit tilaisuuden puhua asiat vielä kerran halki ja hyvästellä puolisosi, mitä sanoisit? Onko tapasi ilmaista tunteita tai asennoitua elämään jotenkin muuttunut tapahtuneen myötä?

Oletko löytänyt uutta rakkautta? Vai onko suru vielä liian tuore?

Vastauksia saatetaan julkaista nimettöminä tai nimimerkillä Studio55.fi-verkkosivustolla. Yhteystietoja pyydetään vain mahdollista toimittajan yhteydenottoa varten.

Miten hautajaiset järjestetään?

Suomen hautaustoimistojen liiton puheenjohtaja Kyllikki Forsius neuvoi hautajaisten järjestämisessä Studio55.fi-lähetyksessä syyskuussa 2014.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja