Mainos

Kuoliko Gaddafin poika tähän taloraunioon?

Libyan hallitus syyttää sotilasliitto Natoa Muammar Gaddafin pojan surmaamisesta. Libyan television mukaan Gaddafin nuorin tai toiseksi nuorin poika Saif al-Arab, 29, kuoli eilen ilmaiskussa pääkaupungissa Tripolissa.

Gaddafilla on seitsemän poikaa, joista tunnetuin on isäänsä usein edustava Saif al-Islam. Libyan viranomaisten mukaan Saif al-Arab oli puolestaan taka-alalla eikä hän osallistunut politiikkaan.

Gaddafin edustajat sanoivat, että surmansa sai myös kolme johtajan lastenlasta. Heidän kerrottiin olleen alle teini-ikäisiä.

Kapinalliset iloitsivat ensin Saif al-Arabin kuolemasta mutta alkoivat sitten epäillä tietoa Gaddafin propagandaksi.

Katolisen kirkon Tripolin-piispa Giovanni Martinelli sanoi Italian televisiolle, että Gaddafin poika on todella kuollut. Tosin piispaakin oli ilmeisesti painostettu lausunnon antamiseen.

Martinellin mukaan Gaddafi on toistaiseksi suojellut Libyan kristittyjä.

- Hän on suuri ystävä. Meidän on autettava häntä pääsemään vuoropuheluun (kansainvälisen yhteisön kanssa), Martinelli sanoi.

Suurlähetystöjä sytytettiin tuleen Tripolissa

Gaddafin hallinnon mukaan Saif al-Arab sai surmansa Bab al-Azizjan alueella lauantaina iltakahdeksalta Suomen aikaa. Myös Gaddafin ja hänen vaimonsa väitettiin olleen pommitetussa rakennuksessa mutta selvinneen vahingoittumattomina.

Libyan viranomaiset syyttävät Natoa aikeista murhata Gaddafi ja YK:n päätöslauselman rikkomisesta. Heidän mukaansa ilmaiskuja on tehty jatkuvasti niille alueille, joilla Gaddafi on liikkunut.

Nato on puolestaan sanonut pommittavansa vain komentokeskuksia, joista on johdettu hyökkäyksiä siviilejä vastaan. Sotilasliitto kuitenkin vahvisti tehneensä ilmaiskuja Bab al-Azizjan alueella lauantaina ja sunnuntaina.

Britannian ja Italian tyhjillään olevat suurlähetystöt sytytettiin tuleen viikonloppuna Tripolissa. Italian ulkoministeriön mukaan myös monien muiden maiden lähetystöt joutuivat hyökkäysten kohteeksi.

(MTV3 - STT - Reuters - AFP)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.