Kuolonkolarista epäilty nainen pakeni Britanniasta diplomaattisen koskemattomuuden turvin – uhrin äiti murtui nähdessään videon: "Hän vain jatkaa kuin mitään ei olisi tapahtunut"

Diplomaattisen koskemattomuuden käsite on noussut keskusteluaiheeksi Britanniassa.

Moottoripyörällä liikkunut 19-vuotias Harry Dunn menehtyi viime kesänä liikenneonnettomuudessa Northamptonshiressä. The Guardian kertoo, että nokkakolarin toisena osapuolena oli yhdysvaltalaisen tiedusteluvirkamiehen 42-vuotias vaimo.

Naisen epäillään ajaneen autoa väärällä kaistalla onnettomuuden sattuessa. Tapauksen selvittely loppui kuitenkin lyhyeen, sillä nainen poistui nopeasti Britanniasta Yhdysysvaltoihin diplomaattisen koskemattomuuden turvin.

Menehtyneen Harryn äiti Charlotte Charles on parhaillaan Yhdysvalloissa, missä hän vaatii nyt, että nainen tulisi luovuttaa takaisin Britanniaan.

Charles kertoo järkyttyneensä nähtyään televisiosta videon, jossa toimittaja yritti turhaan haastatella naista hänen lähtiessään autolla kotipihaltaan.

– Hän vain jatkaa tehden mitä tavallisestikin, aivan kuin mitään ei olisi tapahtunut. Hänen elämänsä näyttää niin tavalliselta ja hän tuhosi täydellisesti meidän elämämme, tuskailee äiti.

Dunnin omaisten edustajan mukaan kuolleen perhe tuntee, että heitä on pidetty tapauksessa narreina.

Lue myös:

    Uusimmat