Mainos

Kuolemaan johtavia tieliikenneonnettomuuksia ennätyksellisen vähän tänä vuonna – lämmin kesä ei tuonutkaan onnettomuuspiikkiä

Helteinen kesä ei aiheuttanut pelättyä piikkiä tieliikennekuolemissa. Helteiset säät näkyvät usein Onnettomuustietoinstituutin (OTI) mukaan kuolemaan johtavien onnettomuuksien lisääntymisenä, mutta tänä vuonna näin ei käynyt.

– Lämpimällä säällä päihteiden kulutus lisääntyy, mikä näkyy usein liikenteessä riskien ottamisena. Tämän vuoksi kuolonkolarit lisääntyvät kesäisin kauniilla säällä, OTI:n yhteyspäällikkö Tapio Koisaari selventää tiedotteessa.

–  Kesän helteistä huolimatta onnettomuuspiikkiä ei onneksi nyt tapahtunut. Tarkastelemme jatkossa, onko kyse satunnaisvaihtelusta vai voiko muutoksen taustalla olla muita syitä.

Kuolemaan johtaneiden tieliikenneonnettomuuksien määrä oli tammi-elokuussa OTI:n mittaushistorian matalin. 149 ihmistä kuoli 134 turmassa. Samana ajanjaksona viime vuonna onnettomuuksia oli 16 enemmän ja kuolonuhreja 11 enemmän.

Elokuun loppuun mennessä jalankulku- ja pyöräilyonnettomuuksien yhteismäärä oli pienin viiteen vuoteen.

–  Toisaalta vuoden ennätyshyvä tulos kokonaisonnettomuusmäärän osalta johtuu myös juuri siitä, että jalankulku- ja pyöräilyonnettomuuksia on ollut selvästi aikaisempaa vähemmän, sillä moottoriajoneuvo-onnettomuuksien määrä on melko tavanomainen, tiedotteessa sanotaan.

OTI:stä sanotaan, että kuolemaan johtavien onnettomuuksien määrään tieliikenteessä voi satunnaisvaihtelun lisäksi vaikuttaa henkilöautokannan hidas uusiutuminen.

Onnettomuustietoinstituutti toimii osana Liikennevakuutuskeskusta. Uudessa raportissa tarkasteltiin vuosina 2014–2018 tapahtuneita liikenneonnettomuuksia.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.