Mainos

Kuntavaaliehdokas uhkasi turvapaikanhakijoita väkivallalla ja mereen hukuttamisella – vetosi sananvapauteen, oikeus oli toista mieltä

Kotkalainen mies tuomittiin 40 päiväsakkoon kiihottamisesta kansanryhmää vastaan.

Mies oli julkaissut huhtikuussa 2017 Facebook-profiilissaan viestin, jossa uhattiin turvapaikanhakijoita ja maahanmuuttajia väkivallalla. Mies oli viestin julkaisemisen aikaan perussuomalaisten kuntavaaliehdokkaana. Viestissä hän ilmoitti vaalilupauksensa olevan se, että turvapaikanhakijoiden leiri Helsingin Rautatientorilla puretaan ja maahanmuuttajat ja turvapaikanhakijat voisi hukuttaa Välimereen. Julkaisu oli miehen 1 200 Facebook-kaverin saatavilla.

Mies myönsi julkaisseensa viestin, mutta hänen mukaansa sillä ei ollut tarkoitus uhata tai solvata turvapaikanhakijoita ja maahanmuuttajia. Hänen mukaansa viestissä oli kysymys ainoastaan hyväksyttävästä sananvapauden käytöstä.

Kymenlaakson käräjäoikeus oli asiasta toista mieltä. Oikeuden mukaan mukaan viestistä saa kuvan, että mies on valmis tekemään mitä tahansa, jopa rikkomaan lakia saadakseen kyseiset henkilöt pois maasta. Oikeus katsoo, että viesti on sananvalinnoiltaan turvapaikanhakijoita ja maahanmuuttajia solvaava.

Oikeus tuomitsi miehen 40 päiväsakkoon, josta maksettavaa kertyi yhteensä 240 euroa.

 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.