Kunnon murskajaiset: KuPS rynnisti Veikkausliigan kärkipaikalle

Miesten jalkapalloliigassa hyvän vireen löytänyt KuPS hemmotteli kotiyleisöään maalijuhlilla lauantaina. Kolmannen peräkkäisen voittonsa ottanut kuopiolaisjoukkue kohensi asemiaan mestaruuskamppailussa murskaamalla liigan viimeisenä olevan VPS:n 5–0.

Voitollaan KuPS nousi liigan kärkeen. Ilves on samassa pistemäärässä, mutta tamperelaisjoukkueen maaliero on huonompi.

KuPS tyrmäsi VPS:n jo ensimmäisellä puoliajalla. Ensimmäisen kerran pallo oli kolmannella minuutilla vaasalaisjoukkueen maalissa, kun Ilmari Niskasen vasemman jalan napakka laukaus sujahti alakulmaan.

–  Satsasimme alkuun, emmekä halunneet antaa yhtään toivoa VPS:lle. Ei meillä ollut mitään hätää koko ottelussa, Niskanen sanoi.

Ensimmäisellä puoliajalla KuPSista onnistuivat maalinteossa myös Tuco ja Issa Thiaw. Tuco viimeisteli kaksi maalia, joista toisen rangaistuspotkusta. Toisella puoliajalla Tommi Jyry viimeisteli ottelun loppunumerot.

VPS:n esitys oli ponneton, ja joukkueen asema on tukala liigan hännillä.

–  Taistelemme loppuun asti, lupasi vaasalaisten valmennusportaaseen kuuluva Andre Lourenco.