Kunnioittaa ikivanhaa perinnettä – erikoinen kuva vastasyntyneestä voi hämmentää ensinäkemältä

Erikoinen kuva vastasyntyneestä vauvasta haluaa kunnioittaa vanhaa, mutta erittäin kaunista maoriperinnettä.

Vauvakuvissa lapsi halutaan usein ikuistaa mahdollisimman suloisena. Tämä valokuvaaja Emma Jean Nolanin ikuistama valokuva haluaa kuitenkin ensisijaisesti kunnioittaa vanhaa maoriperinnettä.

Kuva poikkeaakin perinteisistä vauvakuvista huomattavasti, sillä tämä erikoinen kuva esittää vauvaa, joka on vielä kiinni istukassa napanuoran välityksellä.

Istukan avulla yhteys esivanhempiin 

Kuva kertoo vanhasta maoriperinteestä, jossa istukka haudataan perinteisesti esi-isien maille. Tämän tradition avulla halutaan varmistaa, että lapsi saisi tulevaisuudessa yhteyden edesmenneisiin esivanhempiinsa.

Vauvan vanhemmat, uusiseelantilainen Jolene ja eteläafrikkalainen Johann olivat erittäin iloisia tutun valokuvaajan ikuistamasta kuvasta.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä

Valokuvaaja Nolan kertoo suunnitelleensa tämän erityisen vauvakuvan ottamista ystäväpariskunnalleen jo jonkin aikaa. Kuvaaja onnistuikin ilmentämään kuvassa vanhaa perinnettä ja siihen liittyvää rauhallisuutta aivan erityisellä tavalla.

Kätilönäkin työskennellyt valokuvaaja on perehtynyt erityisesti erilaisiin synnytystraditioihin, joten tämän lapsen kuvaaminen oli hänelle luontaista.

Kuvaaja haluaa herättää keskustelua perinteistä

Nykyisin Australiassa asuvalle, mutta alun perin Englannista kotoisin olevalle äidille kuva merkitsee paljon. Istukka tullaan hautaamaan hänen isänsä maatilalle Sydneyn lähistölle, sillä hän haluaa lapselleen yhteyden luonnonvaraisiin metsiin.

Valokuvaaja Nolan jakoi kuvan myös Facebookissa omalla sivuillaan, ja kertoo yleisön reaktion olleen fantastinen.  

Nolanin julkaiseman kuvan kuvatekstissä selitetään, että istukan hautaaminen on kaunis ja pyhä tapa. Hän toivookin, että kuva herättää paljon keskustelua erilaisista kulttuureista ja niihin liittyvistä perinteistä. 

Lähde: NZHerald

Lue myös:

    Uusimmat