Kuninkaallisten käyttämät salanimet julki – brittihovi käyttää ovelaa koodia

Prinssi William onnitteli satavuotiasta Suomea ja puhui muutaman sanan suomeksi 0:54

Kun kuninkaallisen perheen jäsen haluaa varata ravintolasta pöydän tai hotellista huoneen, on käyttöön otettava valenimi rauhan takaamiseksi.  

Ruotsin kuninkaalliset turvautuvat kansan parissa yleensä aivan tavallisiin nimiin. Kruununprinsessa Victorian tiedetään käyttävän usein nimeä Nilsson, ja kuningas itse on mieltynyt nimiin, jotka päättyvät perinteikkäästi -sson.

Videolla: Kuuntele, miltä kuulostaa, kun prinssi William puhuu suomea!

Mitään tarkkaa menetelmää ei Ruotsissa käytetä. Kun kruununprinsessa Victoria ja prinsessa Estelle halusivat tällä viikolla kokeilla uutta maalla ja vedessä kulkevaa turistibussia, tekivät he varauksen nimellä 'herra ja rouva Andersson'.

Yllätys bussissa oli melkoinen, kun Anderssonien sijaan paikalle ilmestyivätkin kaksi kuningasperheen jäsentä henkivartijoineen. 

Brittihovissa salanimien takana on koodi.

Prinssi William ja herttuatar Catherine ovat kansan keskuudessa Danny Collins ja Daphne Clark. Nimissä on tarkoituksella samat alkukirjaimet kuin parin englanninkielisissä arvonimissä, duke ja dutchess of Cambridge. 

Samoin prinssi Harry ja vaimo Meghan ovat saaneet salanimikseen David Stevens ja Davina Scott – sukunimen S tulee Sussexista, jonka herttuapari kaksikko on. 

Lähde: Svensk Dam

Lue myös:

    Uusimmat