Kuninkaallisten elämää seuraavan bloggaajan mielestä Meghanille ei missään vaiheessa annettu mahdollisuutta – "Huomio on ollut rasistista ja naisvihaa tihkuvaa"

4:31

Britanniassa tiedotusvälineet ovat puineet kiivaasti prinssi Harryn ja Meghanin roolien päättymistä kuninkaallisina. Brittihovi ilmoitti myöhään eilen, että prinssi Harry ja hänen puolisonsa Meghan eivät enää edusta kruunua eikä heitä puhutella kuninkaallisina.

Kuninkaallisten elämää seuraavan Timanttisalonki-blogin kirjoittaja Mikaela Larsson seisoo Meghanin taustajoukoissa.

– Päällimmäisenä minua harmittaa tosi paljon kaikkien kannalta, etenkin Harryn ja Meghanin kannalta, että tilanne meni näin pitkälle, Larsson kuvailee. 

Hänen mukaansa herttuaparin lähtemisestä liikkui huhuja syksyn mittaan, mutta niitä ei otettu erityisen tosissaan.  

Bloggaajan mielestä brittimedia tai kansa ei tarjonnut missään vaiheessa Meghanille reilua mahdollisuutta esiintyä omana itsenään, vaan hänet esiteltiin alusta saakka monin tavoin vääränlaisena. Onnistuneista työprojekteista ei juuri lehdistä luettu, vaikka niitäkin oli. Sen sijaan huomio kohdistui "keksittyjen etikettivirheiden syynäämiseen."

– Huomio on ollut myös ikävä kyllä aika rasistista ja naisvihaa tihkuvaa, eikä se oikein mene enää normaaliin kuninkaallisen julkisuuden piikkiin, Larsson huomauttaa.

Jatkuvaa vastakkainasettelua Meghanin ja Catherinen välillä

Meghanin julkisuuskuvaa ei ole juuri auttanut jatkuva vertaaminen Cambridgen herttuatar Catherineen. Samanaikaisesti kun Catherinesta on maalattu kuvaa täydellisenä, oikein tekevänä  kuningatarpuolisona, Meghan on otettu median silmätikuksi, sanoo Larsson.

– Meghania taas arvostellaan ihan kaikesta ja hänestä myös valehdellaan inhottavia asioita. 

Myös Meghan Marklen oma isä on esiintynyt julkisuudessa ja puhunut tyttärestään rujoin sanankääntein. 

– Minulla ei ainakaan ole kauheasti sympatiaa isälle, joka on kerta toisensa jälkeen myynyt tyttärensä lehdistölle, kuninkaallisbloggaaja Mikaela Larsson napauttaa. 

Kyseessä harvinainen tapahtuma

Jatkossa Harryyn, Meghaniin tai heidän poikaansa Archieen ei enää viitata "hänen kuninkaallinen korkeutensa" -fraasilla. He eivät myöskään saa vastedes rahaa julkisista varoista. Pariskunnan ero brittihovista tulee voimaan keväällä.

Pariskunnan tuleva talous ja turvajärjestelyt puhuttivat jo silloin, kun tieto herttuaparin vetäytymisestä tuli julki. Hovi ei ole vielä vastannut näihin kysymyksiin tarkemmin.

Harryn ja Meghanin lähtö hovin sisäpiiristä on historiallinen tapahtuma. Viimeksi kuninkaallisesta asemastaan luopui kuningas Edward 1900-luvun alkupuolella ja prinsessa Diana 1990-luvulla erottuaan prinssi Charlesista.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja