Kuninkaalliset lapset ovat koko maailman seuraamia superjulkkiksia – tällaista on heidän suojattu elämänsä

Tiesitkö? Brittihovilla ja medialla on salainen sopimus koskien pieniä kuninkaallisia lapsia 1:19
Tiesitkö? Brittihovilla ja medialla on salainen sopimus koskien pieniä kuninkaallisia lapsia

Kruunun takaa -sarjan jaksossa käydään läpi sitä, millaista elämää elävät Euroopan tulevat kuninkaat ja kuningattaret.

Eurooppalaisten kuninkaallisten perheiden seuratuimpia jäseniä ovat poikkeuksetta kuninkaalliset lapset ja eritoten ne, jotka ovat itse kruununperijöitä.

Kruunun takaa on MTV Uutisten uusi sarja, jossa toimittaja Aino Haili käy läpi kuninkaallisiin liittyviä uutisia ja kohuja kuninkaallisasiantuntija Satu Jaatisen kanssa. MTV Katsomosta löydät sarjan neljä ensimmäistä jaksoa. Lisää jaksoja julkaistaan kesän aikana. 

Kruunun takaa  -sarjassa MTV Uutisten toimittaja Aino Haili sekä kuninkaallisasiantuntija-tietokirjailija Satu Jaatinen keskustelevat siitä, millaista voi olla kuninkaallisten lasten elämä, kun heidän kasvonsa tunnetaan ympäri maailman ja heidän joukossaan on myös tulevia hallitsijoita. 

– Nämä pienet lapset ovat aina hirveän tärkeitä hoveille, ja samalla se kaikista suojelluin asia. Tuo on aika rankka duuni ja paikka, johon he syntyvät. Näitä lapsia pitäisi yhtaikaa suojella, mutta samalla antaa tipoittain vähän jotain herttaista ja isänmaallista kansalle, Jaatinen kertoo. 

Esimerkiksi brittihovin prinssi Williamin  ja prinsessa Catherinen  lapset ovat kiistatta maailman tunnetuimmat alakouluikäiset lapset. 10-vuotias prinssi George, 9-vuotias prinsessa Charlottesekä 6-vuotias prinssi Louis  elävät tästä huolimatta melko yksityistä elämää, sillä heidän vanhempansa tiettävästi haluavat tarjota lapsilleen mahdollisimman normaalin lapsuuden ja nuoruuden asemastaan huolimatta. 

Sisaruskolmikko nähdään julkisuudessa lopulta melko harvoin. Yleensä George, Charlotte ja Louis edustavat vanhempiensa rinnalla brittikuninkaallisten tärkeimmissä tilaisuuksissa – pois lukien pitkälti kuluva kevät, kun heidän äitinsä prinsessa Catherine on käynyt läpi syöpähoitoja ja lapsia on haluttu suojata julkisuudelta entisestään. 

Jaatisen mukaan brittikuninkaallisilla on tiettävästi sopimus brittimedioiden kanssa siitä, millaisissa yhteydessä ja miten paljon lapsia tuodaan julkisuuteen. 

– Kun Harryja William olivat pieniä säädettiin laki siitä, että ihan pieniä lapsia ei saa kuvata noin vain. 

– Se on varmasti helpottanut sitä, että he tietävät, että paparazzitkaan eivät ole kärkkymässä koulun porteilla. 

Yksi merkittävä tekijä siinä, että Williamin ja Catherinen lapset voivat elää edes astetta "normaalimpaa" lapsuutta kuin heidän isänsä, on se, että heillä on äitinsä puolelta aivan tavalliset isovanhemmat. 

– He yrittävät pitää Catherinen vanhemmat hyvin läheisessä yhteydessä lapsenlapsiinsa, jotta heillä olisi aivan tavallinen mummola, jota Williamilla ei ollut. Dianan  vanhemmat kuolivat aika varhaisessa vaiheessa ja olivat melkoisen yläluokkaisia ihmisiä. 

Alla olevalla videolla kokonaisuudessaan Kruunun takaa -jakso, jossa käydään läpi sitä, miten tulevien hallitsijoiden horisontissa häämöttävä rooli valtionpäämiehenä näkyy jo heidän lapsuudessaan sekä millaisia erikoisuuksia siihen liittyy.

Jakso 4 - Kuninkaalliset lapset 26:12

Kaikki jaksot löydät kokonaisuudessaan MTV Katsomosta. Lisää jaksoja julkaistaan kesän aikana. 

Lue myös:

    Uusimmat