Kuninkaalliasiantuntija arvioi – tässä syy siihen, miksi prinssi Andrew saattoi kuningatar Elisabetin prinssi Philipin muistotilaisuuteen

Elisabet ennätykseen – pitkäaikaisin monarkki 1:26
Kuningatar Elisabet on pitkäaikaisin monarkki

95-vuotias kuningatar Elisabet saapui prinssi Philipin muistotilaisuuteen poikansa prinssi Andrew'n saattelemana.

Prinssi Andrew oli valikoitunut kuningatar Elisabetin saattajaksi Lontoon Westminster Abbeyssa, jossa pidettiin tiistaina 29. maaliskuuta edesmenneen prinssi Philipin muistotilaisuus.

Prinssi Andrew on pitänyt matalaa profiilia vuoden 2019 lopusta lähtien seksuaalirikossyytösten takia. Andrew esiintyi prinssi Philipin muistotilaisuudessa julkisuudessa ensimmäistä kertaa sen jälkeen, kun häntä vastaan nostettu siviilikanne seksuaalirikoksia koskien päättyi sovitteluun Yhdysvalloissa.

Daily Mailin mukaan prinssi Andrew'n tämänpäiväisen roolin kuningattaren saattajana paljasti etukäteen kuninkaallinen asiantuntija Robert Jobson. Hän oli kertonut asiasta GB Newsille aamulla ennen tilaisuuden alkua.

– Luulen, että prinssi Andrew on merkittävämmässä roolissa, kun uskommekaan. Ymmärtääkseni jonkun pitää saattaa kuningatarta ja hän saattaa hyvinkin olla kuningattaren rinnalla.

– Uskon, että prinssi Charles saapuu herttuatar Camillan kanssa. Meidän on odotettava ja katsottava mitä tapahtuu, mutta tiedän, että asiasta on keskusteltu, asiantuntija kertoi.

Buckinghamin palatsi tiedotti aiemmin, että prinssi Andrew osallistuu tyttäriensä, prinsessa Beatricen, sekä prinsessa Eugenien kanssa prinssi Philipin muistotilaisuuteen.

Lue myös:

    Uusimmat