Kuningatar Elisabetilta ennennäkemätön peliliike – tarkoituksena suojata hovin mustaa lammasta prinssi Andrew'ta lisähäpeältä

Kuningatar Elisabet täyttää 96 vuotta – tällainen on ollut monarkin raskas vuosi 4:58
Kuningatar Elisabet täytti 96 vuotta – juhlapäivää edelsi harvinaisen raskas vuosi

Kuningatar Elisabet ei aio lähteiden mukaan nimittää Trooping the Colour -tapahtuman kannalta tärkeään rooliin ketään seksirikossyytöksissä marinoituneen poikansa prinssi Andrew'n tilalle.

Kuningatar Elisabetin, 96, toiseksi vanhin poika prinssi Andrew, 62, menetti useita arvonimiään alkuvuodesta johtuen seksuaalisen hyväksikäytön syytöksistä yhdysvaltalaisen Virginia Giuffren toimesta. Nykyään 38-vuotias Giuffre nosti Yhdysvalloissa siviilikanteen Andrew'ta kohtaan jossa hän  syytti Andrew'ta seksuaalisesta hyväksikäytöstä, joka tapahtui vuonna 2001 Giuffren ollessa 17-vuotias ja seksuaalirikoksista tuomitun, vuonna 2019 menehtyneen Jeffrey Epsteinin ihmiskaupan uhri.  

Yksi Andrew'n arvonimistä oli krenatöörikaartin eversti, jolla on Elisabetin virallisessa syntymäpäiväjuhlassa eli kesäkuisessa Trooping the Colour -tapahtumassa hyvin merkittävä rooli. Vuosina 2019 ja 2018 Trooping the Colour -tapahtumassa Andrew ratsasti äitinsä Elisabetin rinnalla, edustaen näin rykmenttiä paraatissa. Elisabet on aikoinaan myös itse ollut kyseisen tittelin haltija. 

Koska Andrew menetti tämänkin tittelin skandaalin myötä, odotettiin, että Elisabet olisi nimittänyt tälle vuodelle uuden krenatöörikaartin everstin. Näin ei kuitenkaan brittimedioiden mukaan ole tapahtumassa. 

Lähteiden mukaan Elisabet ei aio nimittää rooliin ketään uutta säästääkseen poikansa Andrew'n häpeältä. Krenatöörikaartin everstin sijaan rykmenttiä edustaa kenraalimajuri Roland Walker.

Prinssi Andrew'n ja Giuffren kanne sovittiin oikeussalien ulkopuolella helmikuussa summasta, jota ei ole kerrottu julkisuuteen. Lähteiden mukaan korvaussumma oli jopa 12 miljoonaa puntaa (n. 14,2 miljoonaa euroa). Andrew on kiistänyt kaikki häneen kohdistuneet syytökset. 

Trooping the Colour -paraati järjestetään 2. kesäkuuta. Lähteiden mukaan kuningatar Elisabet ei kuitenkaan välttämättä pysty osallistumaan hevoskaartin paraatiin ensimmäistä kertaa koko valtakautensa aikana. 73 vuotta Isoa-Britanniaa hallinnut Elisabet viettää kuluvana vuonna myös valtakautensa platinajuhlaa, mutta on kärsinyt viime aikoina erilaisista terveysongelmista. Erityisesti liikkuminen on lähteiden mukaan 96-vuotiaalle kuningattarelle tällä hetkellä varsin hankalaa. 

Lähde: Express

Lue myös:

    Uusimmat