Kuningatar Elisabetilla ja prinssi Philipillä oli herttainen salaisuus, jonka vain yksi tiesi heidän lisäkseen – päätyykö se pian muiden kuninkaallisten tietoon?

4:01
Helsinkiläinen Maire työskenteli Buckinghamin palatsissa 60-luvulla – näin hän kuvailee edesmennyttä kuningatar Elisabetia

Edesmenneillä kuningatar Elisabetilla ja prinssi Philipillä oli herttainen salaisuus, jonka he pitivät koko 73 avioliittovuotensa ajan.

Kuningatar Elisabetin sormessa nähtiin hänen elämänsä viimeisiin päiviin saakka kihla- ja vihkisormukset, jotka hän sai aikoinaan puolisoltaan prinssi Philipiltä. Monarkin vasenta nimetöntä koristivat peräti 11 timantilla koristeltu kihlasormus sekä pelkistetympi, kultainen vihkisormus.

Hello! kertoo, että kuningattaren vihkisormuksen sisäpuolelle on kaiverrettu erityinen teksti, jonka Elisabet ja Philip pitivät salassa koko 73 avioliittovuotensa ajan. Sen, mitä sormukseen on kaiverrettu, tietää heidän lisäkseen vain kultaseppä.

Kuninkaallisasiantuntija Lisa Levinson arvioi hiljattain Metrolle antamassaan haastattellussa, että kuningatar tullaan hautaamaan vihkisormus sormessaan. Asiasta ei kuitenkaan ole ainakaan toistaiseksi varmaa tietoa.

On olemassa mahdollisuus, että edesmenneen kuningattaren sormukset tullaan luovuttaman jollekin hänen lapsistaan ​​tai lastenlapsistaan. Levinson kertoi uskovansa, että ainakin kuningattaren kihlasormus, joka kuului prinssi Philipin äidille Battenbergin prinsessa Alicelle, annetaan todennäköisesti prinsessa Annelle

Mikäli sormukset luovutetaan eteenpäin, ei vihkisormukseen kaiverrettu teksti ole enää vain kolmen ihmisen tiedossa.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja