Mainos

"Kun se otti ensimmäisen askeleensa, tiesin olevani pulassa" – Isoäidin uroteko: Taltutti raivotautisen pedon paljain käsin

1:40

Isoäiti joutui yllättäen punailveksen hyökkäyksen kohteeksi. Nainen päätti kuitenkin, ettei aio kuolla.

46-vuotias isoäiti DeDe Phillips joutui suuren kissapedon kynsimäksi toissaviikolla pihatiellään Hartin piirikunnassa Georgian koillisosan maaseudulla Yhdysvalloissa. Hänen 5-vuotias pojantyttärensä nukkui sisällä talossa. 

Phillips kertoo liimanneensa autonsa takaikkunaan juuri ennen hyökkäystä tarran, jossa lukee: ”Hyvin käyttäytyvät naiset tekevät harvoin historiaa”.

Hän palasi sisälle hakemaan kameraa ottaakseen kuvan tarrasta, ja kun hän palasi ulos kameran kanssa, punailves hyppäsi Philllipsiä päin. 

– Heti kun se otti ensimmäisen askeleensa, tiesin olevani pulassa.

​​​​​​​

Phillips sai hyökkäyksestä kuitenkin valtavan adrenaliiniryöpyn ja onnistui taltuttamaan pedon paljain käsin.

– Tartuin sitä olkapäistä ja työnsin sen pois läheltäni ja sain sen maahan.

Mustelmia, murtumia ja pistohaavoja, ehkä rabies

Kamppailun aikana Phillips sai kiedottua kätensä eläimen kaulan ympärille ja kuristi sen kuoliaaksi. Hänen poikansa vielä puukotti ilvestä useita kertoja varmistaakseen, että se oli kuollut.

Phillips sai hyökkäyksessä pistohaavoja, murtumia sormiinsa ja mustelmia.

Hän kertoo kertoo, ettei huutanut apua ennen kuin punailves oli kuollut.

– Pelkäsin, että pojantyttäreni tulisi ulos ja joutuisi vaaraan.

Viranomaiset hakivat ilveksen raadon pois rabiestestejä varten. Kokeissa eläimen todetiin sairastaneen rabiesta eli suomalaisittain raivotautia tai vesikauhua.

Rabies tarttuu ihmiseen ja voi johtaa kuolemaan, ellei tartunnan saaneelle anneta rokotetta ennen oireden ilmaantumista. Phillips sai ensimmäisen kierroksen rabiesrokotteita heti raadon testituloksen selvittyä.

Vaikka punailveshavainnot ovat harvinaisia, lajin tiedetään hyökänneen ihmisten kimppuun sairaana ollessaan. Yhdysvalloissa arvioidaan elävän noin 2,3 – 3,5 miljoonaa punailvestä.


Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.