Mainos

Kun Kärpät kaatui, HPK:n kannattajat lähtivät torille – nyt jääkiekon mestaruusjuhlista on tehty tutkintapyyntö poliisille, kertoo kaupunkilehti

Hämeenlinnan Pallokerho eli HPK voitti kaksi viikkoa sitten jääkiekon suomenmestaruuden, kun se kaatoi finaalisarjassa Oulun Kärpät. Hämeenlinnalaiset juhlivat voittoa kaupungin torilla ja nyt juhlista on tehty tutkintapyyntö, kertoo Hämeenlinnan Kaupunkiuutiset.

Rikoskomisario Ari Pullinen kertoo lehdelle, että tutkintapyyntö on tehty kokoontumisrikkomuksesta.

– Kokoontumislaissa määrätään, että tapahtumista täytyy tehdä poliisille ilmoitus viittä vuorokautta aikaisemmin. Joskus luvan voi anoa myös pienemmällä aikavälillä. Tässä kyseisessä tapauksessa ilmoitus oli tehty, mutta kello 17–20 välille. Kun ottelu jatkui jatkoerään ja mestaruus tuli, juhlat torilla jatkuivat pikkutunneille asti. Juhliin oli siis lupa kello 20 saakka. Jos ilmoitusta ei ole tehty, syyllistyy ilmoitusvelvollisuuden rikkomiseen, Pullinen kertoo.

Pullisen mukaan juhlinta sujui torilla ilman yhtään poliisitehtävää.

– Se puoltaa sitä, ettei rikoksen tunnusmerkistö täyty, sillä juhlinta sujui ongelmitta. Paikalla on huomattava määrä väkeä. Se tosiasia taas puoltaa sitä, että ilmoitus olisi pitänyt tehdä.

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja