Kumpi on kauheampaa: henkinen vai fyysinen pettäminen?

Kumpi on kauheampaa: rakastuminen toiseen vai fyysinen pettäminen? Kummat pettävät enemmän, miehet vai naiset? Mitä suomalaiset ajattelevat avoimista suhteista ja miksi ihmiset pettävät?

Eliittikumppanin kyselyssä tutkittiin suomalaisten uskottomuutta parisuhteissa. Vastanneista 60 prosenttia suomalaisnaisista oli sitä mieltä, että olisi pahempaa, jos kumppani rakastuisi toiseen ihmiseen ja pettäisi emotionaalisesti, vaikka harrastamatta seksiä toisen kanssa.  Miehistä 57 prosenttia piti emotionaalista pettämistä pahempana kuin fyysistä.

Kummat pettävät enemmän – miehet vai naiset?

Tutkimuksessa syrjähyppyihin syyllistyneitä naisia oli yhteensä noin 45 prosenttia vastaajista ja miehiä noin 42 prosenttia.

Kyselyyn vastanneista miehistä 29 prosenttiapaljasti pettäneensä kumppaniaan, mutta katui sitä – eikä tekisi samaa enää uudestaan. Naisista 36 prosenttia naisista oli pettänyt mutta katuvainen.

Miksi ihmiset pettävät?

Tutkimukseen vastanneista miehistä jopa 50 prosenttia ilmoitti pettämisen syyksi, että "se vain tapahtui". Seuraavaksi tulivat halu harrastaa seksiä jonkun toisen kanssa (33 prosenttia) ja kyllästyminen omaan parisuhteeseen (25 prosenttia).  Vain harva vastaajista katsoi pettäneensä sen takia, että olisi rakastunut toiseen.

Naisten yleisimmät syyt pettämiseen olivat joko kyllästyminen parisuhteeseen (36 prosenttia) tai "se vain tapahtui" (33 prosenttia). Kolmanneksi yleisin syy oli toiseen rakastuminen (27 prosenttia).

Antaako anteeksi vai kostaako?

Eliittikumppani kysyi vastaajilta, mitä he tekisivät, jos parisuhde olisi nyt kriisissä. Alle kolme prosenttia harkitsi uskottomuutta ja miltei 90 prosenttia päättäisi vaikeuksissa olevan suhteen. Vaikka uskottomuus sattuu, vastaajia 88 prosenttia ei lähtisi kostamaan seurustelukumppanin syrjähyppyä.

Kolme henkilöä käsittävät suhteet, sekä avoimet suhteet eivät saa suomalaisilta lämmintä vastaanottoa. Vastanneista vain noin 15 prosentilla oli kokemusta suhteesta, jossa oli kolme osapuolta.

Tutkimuksen mukaan93 prosenttia vastaajista kieltäytyisi ykskantaan kolmen hengen suhteesta. Avoimen suhteen sijasta peräti 75 prosenttia sinkuista odottaisi romanttisesti Sitä Oikeaa.

Lähde: Eliittikumppani

Lue myös:

    Uusimmat