Mainos

Kummola: Politiikkaa ja urheilua ei tule sekoittaa

Kansainvälisen jääkiekkoliiton varapuheenjohtajan Kalervo Kummolan mukaan ensi kevään jääkiekon MM-kilpailuista on olemassa yksimielinen päätös. Kummola ei näe mahdollisuutta siihen, että kisat järjesttäisiin jossain muualla kuin Valko-Venäjällä.

 - Tätä keskustelua käydään aina vähän väliä. Esimerkiksi ennen Pekingin olympiakisoja hyvin voimakkaasti. Lähdimme myös päätöksessä siitä, että kun Valko-Venäjä on luvannut viisumivapauden kaikille toimittajille esimerkiksi, että mieluummin avataan vähän ikkunoita kun suljetaan niitä, Kummola sanoo MTV Uutisille.

 Ulkoministeri Erkki Tuomiojan mukaan urheilutapahtumilla ei pitäisi pönkittää hallintoa, joka polkee ihmisoikeuksia.

 - No periaatteessa voidaan olla ihan samaa mieltä siitä asiasta, Kummola sanoo.

 Kisojen järjestämiseen asia ei Kummolan mukaan vaikuta kuitenkaan mitenkään.

 - Me ollaan lähdetty siitä että politiikka pidetään urheilun ulkopuolella.

 Kummola kertoo, että kansainvälisessä jääkiekkoliitossa käytiin keskustelua Valko-Venäjän ihmisoikeustilanteesta kun kisojen myöntämistä pohdittiin.

 - Keskustelua käytiin vuosi pari sitten. Sen jälkeen kun yksimielinen päätös tehtiin siitä, että sinne mennään, niin sen jälkeen ei ole käyty enää mitään keskustelua.


Kalervo Kummola kommentoi asiaa HS:n alkuperäisen uutisen pohjalta, jonka mukaan ulkoministeri Erkki Tuomioja olisi todennut, että MM-kisat pitäisi siirtää pois Valko-Venäjältä. Tuomioja tarkoitti kuitenkin, ettei Kansainvälisen jääkiekkoliiton ei olisi pitänyt antaa kisoja Valko-Venäjän järjestettäväksi.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.