Kummajaisesta tyyli-ikoniksi - näin Lady Gagan tyyli on muuttunut pitkän uran varrella

2:06
Lady Gagan tyyli keräsi ylistystä Grammy-gaalassa vuonna 2019.

Lady Gaga on yksi tämän hetken menestyneimmistä poptähdistä.

Poptähti Lady Gaga, oikealta nimeltään Stefani Joanne Angelina Germanotta on viihtynyt supertähteyden huipulla jo yli 10 vuoden ajan. Merkittävän uran varrella hänen yllään on nähty monenlaisia muotiluomuksia.

MTV Uutiset koosti Gagan tyylimuutokset on muuttunut vuosien varrelta.

2010

Yksi Gagan hätkähdyttävimmistä tyyleistä nähtiin vuonna 2010, kun tähti pukeutui MTV Video Music Awards -gaalaan lihasta valmistettuun pukuun.

Asun tarkoituksena oli ottaa kantaa lihakulutukseen ja tukea veganismia. 

– Tarkoitus ei ole epäkunnioittaa ihmisiä, jotka syövät lihaa. Jos emme lähetä viestiä siitä mihin uskomme, emme tule saamaan oikeutta, Gaga sanoi tuolloin The Ellen Degeneres Show'ssa.

2011

Helposti luulisi, että liha-asusta on vaikeaa pistää enää paremmaksi. Toisin kävi, kun Gaga saapui Vuoden 2011 Grammy-gaalaan valtavan munan sisällä. 

Gagaa kannattelivat viisi beigeen asuun sonustautunutta miestä ja yksi nainen. Tuolloin Gaga valmistautui esittämään gaalassa uunituoreen hittinsä Born this way.

Myöhemmin Gaga paljasti viettäneensä munan sisällä 72 tuntia. 

– Olin siellä (munan) sisällä noin 72 tuntia ja se oli erittäin luova kokemus. Se oli itselleni aika valmistautua ja todella miettiä Born this wayn tarkoitusta ja esitystä. Halusin todella syntyä lavalla, Gaga kertoi.

Näet kyseisen Grammy-gaalan esityksen täältä.

2013

Vuonna 2013 julkaistun Artpop-albumin aikaan Gaga kertoo voineensa henkisesti erittäin huonosti. Tuolloin tähden tyylissä nähtiin myös muutos aikaisempaan.

Samalla Gagan ura otti yhä isomman harppauksen kohti suurempia ja vaativampia esityksiä. Hän esiintyi jälleen Video Music Awardseissa uunituoreella singlellään Applause.

2015

Vaaleissa kutreissa pitkään viihtynyt laulaja teki hiustyylissään melkoisen muutoksen vuonna 2015, kun hän leikkautti ja värjäsi hiuksensa.

– Rakastan uutta hiustyyliäni, Gaga kirjoitti tuolloin. 

Myös tähden pukeutuminen muuttui hieman neutraalimpaan suuntaan.

Met-gaalassa hänen pukunsa inspiraationa toimi espanjalainen hääpuku.

2016

Vuonna 2016 julkaistun Joanne-albumin myötä Gagan tyyli teki täyskäännöksen. Yliampuvat asut jäivät historiaan, kun vallan ottivat neutraalisävyiset ja teksasilaistyyliset asukokonaisuudet. 

Yhdeksi Gagan tavaramerkeistä muodostui tuolloin vaaleanpunainen stetsoni.

Samaisena vuonna Yhdysvalloissa käytiin presidentinvaalit. Gaga kannatti tuolloin vahvasti Hillary Clintonia, jonka puolesta hän kampanjoi myös aktiivisesti somessa.

– Sain "ensimmäisen naisen lookin", Gaga kiitteli stylistiaan.

2018

Vuonna 2018 Gaga näytteli hittielokuvassa Star is Born ja elokuvan tunnusmusiikki Shallowista tuli oikea jättihitti.

Elokuvan julkaisun aikaan Gagan tyyli vakiintui klassiseksi kaunottareksi.

2020

Gagan tuorein albumi Chromatica muutti tähden tyyliä hänen uransa alkuvaiheita muistuttavaan suuntaan. Uhkeat ja näyttävät asut tulivat jälleen yleisölle tutuksi. 

Albumin teemavärinä nähtiin jälleen tuttu vaaleanpunainen ja pinkki. Tämä näkyi myös Gagan asusteissa ja hiusvärissä. 


Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja