Mainos

Kuluttajavirasto saattaa lennättää suomalaiset kotiin Bulgariasta

Kuluttajavirasto saattaa puuttua matkanjärjestäjä Alma Tourin toimiin. Sen asiakkaat ovat Bulgariassa jumissa ja suomalaisten paluulento on myöhästynyt.

Jos Alma Tour ei kuljeta suomalaisia, Kuluttajavirasto puuttuu asiaan.

– Pohdimme huomenna sitä, järjestämmekö me lentokyydin. Bulgariassa nyt olevilla on oikeus korvaukseen, koska matkajärjestäjän vakuus oli voimassa ennen lähtöä, Kuluttajaviraston johtaja Päivi Hentunen kertoo MTV3 Uutisille.

Alma Tourin vakuus meni umpeen viime maanantaina, mutta yhtiö toimitti Kuluttajavirastoon uuden vakuuden perjantaina. Kuluttajavirasto pohtii huomenna, onko vakuus kelvollinen.

Koneellinen suomalaismatkailijoita on vieläkin jumissa Bulgariassa. Matkanjärjestäjä Alma Tourin valmismatkalla olleet suomalaiset jäivät eilen maahan, koska heidän lentonsa peruuntui.

Ulkoministeriön konsuliyksikön päällikkö Pasi Tuomisen mukaan matkajärjestäjällä on velvollisuus kuljettaa suomalaiset takaisin kotimaahan, koska he ovat valmismatkalla.

Paluumatkasta ei vielä tietoa

Toiveissa on yhä, että Alma Tour onnistuisi kuljettamisessa. Suomalaisilla ei ole kuitenkaan mitään hätää tällä hetkellä. Pasi Tuomisella ei ole vielä tietoa siitä, koska paluumatka järjestyy.

Hänen mukaansa vastaavanlaisia tilanteita tapahtuu harvoin.

Uutistoimistotietojen mukaan syynä lennon perumiseen on se että Alma Tour olisi velkaa lentoja hoitavalla Bulgaria Air -yhtiölle. Novinite-uutissivun mukaan eiliset lentojen perumiset jättivät rannalle ainakin 500 venäläistä ja 170 suomalaista turistia.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.