Mainos

Kuluttajat luottavat hyvään talouskehitykseen

Suomalaisten luottamus talouden paranemiseen vahvistui edelleen syyskuussa. Ennen kaikkea suomalaiset ovat tyytyväisiä yleiseen talouskehitykseen, mutta uskovat myös oman taloustilanteensa kohentumiseen. Tiedot ilmenevät Tilastokeskuksen uudesta kuluttajabarometristä.

Puolet suomalaisista katsoi maan talouden parantuneen viimeisen vuoden aikana. Neljä kymmenestä uskoi talouskasvuun seuraavanakin vuonna. Yksi kymmenestä ei luottanut myönteiseen yleiseen talouskehitykseen. Vastaavasti joka neljäs kotitalous arvioi oman tilanteensa paranevan. Vain yksi kymmenestä kotitaloudesta pelkäsi oman taloutensa heikentyvän.

Kuluttajabarometrin mukaan kotitalouksien rahatilanne oli syyskuussa ennallaan. 45 prosenttia vastaajista ilmoitti tulojensa ja menojensa mennen tasan. Yhtä moni kotitalous oli onnistunut säästämään rahaa. Vain kolme sadasta ilmoitti velkaantuneensa.

Joka toinen kotitalous katsoi ajankohdan olevan sopiva suurten hankintojen tekoon, joka neljännes oli toista mieltä. Asunnon ja auton ostoaikeissa ei syyskuussa tapahtunut mainittavia muutoksia. Kuusi kotitaloutta sadasta aikoo ostaa asunnon vuoden sisällä. Auton hankkimista seuraavan puolen vuoden aikana aikoo joka kahdeksas kotitalous.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.