Mainos

Kuluttaja: Valkopesuaine ei puhdista tahroja – testissä ei yhtään erinomaista tuotetta

Valkopesuaineet olivat parhaimmillaankin "ihan OK."

Kuluttajan testissä testattiin 11 nestemäistä valkopesuainetta. Lehden mukaan aineet olivat "parhaimmillaankin vain ihan OK."

Testaus oli aineille vaativa: kankaissa oli esimerkiksi ruohotahroja, verta, kahvia, mustikkaa ja sinappia, ne pestiin 40 asteessa ja pesuainetta annosteltiin normaalilikaisen pyykin mukaan.

Testivoittajaksi selviytyi Ariel Whites & colours -pyykinpesuneste, joka sekin sai vain 57 pistettä asteikolla 1–100. Arielin tehoa erityisesti rasvatahrojen, eli mineraaliöljyn, meikin ja hampurilaisrasvan poistossa kiiteltiin. Muiden pesuaineiden kanssa Kuluttaja neuvoi käyttämään erillistä tahranpoistoainetta.

Muunlaisten tahrojen poistamisessa Arielillakin oli vaikeuksia.

Toiselle sijalle tuli Omo White nestemäinen pyykinpesuaine 54 pisteellä.

Kolmossijan sai Omo Ultimate Active Clean Pikkujätti 53 pisteellä.

Testin huonoin oli Neutral White Wash 44 pisteellä.

Nestemäisissä aineissa ei käytetä valkaisuainetta, koska valkaisuaineiden kemiallinen rakenne hajoaa nesteessä. Omon Active Clean Ultimate -tiiviste kirkasti puuvillan hyvin,  jopa paremmin kuin kirkasteita sisältävät tuotteet. Kirkasteeton Mini Risk piti polyesterin valkeuden erinomaisesti, puuvillan taas huonosti. 

Testin tuotteilla yhdelle pesulle tuli hintaa 9–22 senttiä per pesu. Hintaan vaikuttaa myös annostelu. Testatuista tuotteista Omon Pikkujättiä ja iiSiä annosteltiin 20 millilitraa viidelle kilolle normaalilikaista pyykkiä. Perlanaa annosteltiin samanlaiseen pyykkiin 75 millilitraa. Pesutuloksissa ei kuitenkaan ollut eroa.

Kuluttajan mukaan testissä ei löytynyt yhtään hyvän hinta-laatusuhteen omaavaa tuotetta.

 

***

1:17

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.