Kuluttaja testasi tiskikoneita: Kaikki pettivät odotukset

Astianpesukoneissa on nykyään mitä erilaisimpia ohjelmia, joiden tarkoituksena on säästää aikaa ja luontoa. Kuluttaja -lehden testissä automaattisen likaisuuden tunnistusohjelman parhain pesutulos ylsi vain tyydyttävään.

Kuluttaja-lehti testasi viisi astianpesukonetta, joissa kaikissa oli perusohjelmana likaisuuden tunnistava automaattiohjelma.

Ohjelman avulla koneen pitäisi tunnistaa astioiden määrä ja niiden likaisuus ja sopeuttaa pesunsa niihin.

Parhaimmankin pesukoneen, Boschin, pesutulos jäi tyydyttäväksi. Huonoiten testistä selviytyi Hotpoint, jonka ohjelma ei tunnistanut lainkaan astioiden likaisuutta. Se käytti käytännössä saman verran aikaa, vettä ja lämpöä sekä puhtaisiin että likaisiin astioihin.

Vaikka muilla koneilla liantunnistus toimi paremmin, eivät nekään pesseet astioita kunnolla. Kuivaustulokset olivat kaikilla koneilla paremmat kuin pesutulokset.

Kuluttaja ei tällä kertaa myöntänyt yhdellekään koneelle Testivoittaja-mainintaa, koska kaikki koneet pettivät odotukset. Yksikään kone ei myöskään saanut Hyvä ostos-mainintaa. Testivoittaja ja Hyvä ostos merkkien avulla kuluttaja voi tunnistaa hyväksi testatun tuotteen.

Lue myös:

    Uusimmat