Kuluttaja: Nämä mikrot eivät pelasta arki-iltaa – puoli tuntia jauhelihan sulattamiseen!

Alle satasen mikroaaltouunit ovat jopa parempia kuin kalliit, yli 200 euron  laitteet. Tämä selviää Kuluttaja-lehden testissä, jossa oli mukana 15 mikroaaltouunia.

Lähes kaikki testin mikrot lämmittivät ja sulattivat testiruuat tasaisesti. Paras oli 179 euron Whirlpool, joka sai ainoana lämmitystestistä täyden kympin. Whirlpool oli myös testin helppokäyttöisin laite.

Kolmella mikrolla, Samsungin kahdella mallilla sekä Logik-merkkisellä mikrolla, oli vaikeuksia saada pakastetusta lasagnesta tasaisen lämmintä. Muillakin laitteilla lasagne lämpeni parhaiten, kun aika ja teho säädettiin käsin.

Puoli tuntia jauhelihan sulattamiseen

Samsungin 129 euron ja Logikin ja Colinen mikroilla pakastetun jauhelihan sulattamiseen meni puoli tuntia kun testivoittaja Whirlpool selvisi 10 minuutissa.

Alle 80 euron Logik on silti hintaansa nähden hyvä ostos. Logik lämmitti testatun perunamuusin ja proteiiniannoksen tasaisesti ja se on helppo puhdistaa.

Samoille kokonaispisteille yltää toinenkin halpa mikro, Severin, mutta se on testin mikroista hankalin käyttää. Koko testin huonoin oli Clas Ohlsonin myymä, edullinen Coline.

Myös useissa kalliissa, yli 200 euron merkkimikroissa oli erikoisia puutteita. Esimerkiksi ovia sai joissakin malleissa kiskoa auki. Kalliit mikrot olivat myös testin meluisimpia. Käy tutustumassa testiin Kuluttajan sivuilla.

Lähde: Kuluttaja

Lue myös:

    Uusimmat