Kuluttaja: Kuivausrumpu voi olla ekologisempi kuin kuivausteline!

Kuluttaja-lehti paljastaa, että A-luokan kuivausrumpu voittaa energiatehokkuudessa jopa kuivaustelineen. Testissä vertailtiin A- ja B-luokan kuivausrumpujen, kuivauskaapin sekä kuivaustelineen kuluttamaa energiaa.

Työtehoseura TTS vertaili pyykinkuivauksen energiankulutusta, kun kuivattavana oli neljä kiloa puuvillapyykkiä, jossa oli linkouksen jälkeen 55 prosenttia kosteutta. A-luokan kuivaajalla energiaa kului 0,9 kilowattituntia ja B-luokan kuivaajalla 2,2 kWh. Kuivauskaapilla kului jopa 3,1 kWh. Pyykkien ulkokuivatus ei tietenkään kuluta mitään, mutta talvella sisällä kuivattaminen kuluttaa 1,5 kWh lämmitysenergiaa.

Kuluttaja neuvoo, ettei kuivausrumpuun kannattaisi laittaa liian märkiä pyykkejä. Ekologisinta on lingota pyykki pesukoneessa kovilla kierroksilla, sillä kuivaukseen kuluu neljännes vähemmän sähköä, kun nostaa pesukoneen linkouskierrokset tuhannesta 1600:aan per minuutti.

Rumpukuivauksella on energiatehokkuuden lisäksi muitakin hyötyjä. Pyykkien tekstiilinöyhtä ja pöly jäävät kuivaajan nukkasihtiin, mikä voi helpottaa allergisen tai astmasta kärsivän oloa. Noudata kuitenkin pesumerkintöjä, sille kaikille tekstiileille rumpukuivaus ei sovi. Pyykkejä ei myöskään kannata kuivattaa rutikuiviksi, jotteivät vaatteet kutistuisi.

Lue myös:

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja