Mainos

Kuluta energiaa tuplasti enemmän kuin juoksemalla – kokeile tätä treeniä!

Tiesitkö, että kaloreita voi kuluttaa näinkin tehokkaasti?

Onko lenkkipolku alkanut tympiä? Haluaisitko vaihtelua treenaamiseen ja lisää vapaa-aikaa? Kenties tässä on sinulle vastaus, Kunto Plus -lehti vakuuttaa!

HIIT-treenin tiedetään olevan todella tehokas tapa panna rasva palamaan, mutta tiesitkö, että HIIT-harjoituksessa voi energiaa kulua jopa tuplasti juoksulenkkiin verrattuna?

Yhdysvaltalaisessa Wisconsin-LaCrosse-yliopistossa tutkittiin 20 minuutin omalla kehonpainolla kiertoharjoitteluna tehdyn tehotreenin vaikutuksia. Osallistujien treeniin kuului muun muassa burpeita, punnerruksia, askelkyykkyjä ja kyykkyjä. Harjoitteita tehtiin 20 sekuntia kerrallaan, minkä jälkeen pidettiin 10 sekunnin tauko. Yhtä harjoitetta tehtiin tällaisina intervalleina yhteensä 4–5 minuuttia.

15 kilokaloria minuutissa

20 minuutin rehkimisen jälkeen osallistujien todettiin kuluttaneen keskimäärin 15 kilokaloria energiaa minuutissa. Se on lähes kaksi kertaa sen verran kuin juoksulenkillä palaa.

Tutkijat huomauttivat, että energian kulutuksessa keskeistä oli nimenomaan treenin tehokkuus. Osallistujat olivat kaikki kohtuullisen hyvässä kunnossa, mutta eniten energiaa kului niillä, jotka pistivät kaikkensa peliin ja olivat 20 minuutin jälkeen aivan uuvuksissa.

HIIT-treenin voi tehdä mainiosti itsekin, kunhan saa komennettua itsensä pistämään kaiken peliin ja rohkenee reippaasti ylittää mukavuusalueensa rajat – jos harjoituksen jälkeen ei ole aivan puhki, on tullut tehtyä jotain väärin.

MTV julkaisee artikkelin yhteistyössä Kunto Plus -lehden kanssa.

Muita Kunto Plus -lehden artikkeleita:

***

0:45

1:46

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.