Kultainen Venla -gaalassa palkittu Anniina Valtonen sai kiitosta koskettavasta puheestaan: "En ollut suunnitellut, että mainitsisin siitä..."

Venla-gaalassa nähtiin jälleen upeaa asuloistetta – katso tästä gaalan näyttävimmät asut 1:05
Kultainen Venla-gaalassa nähtiin upeaa asuloistetta – katso tästä gaalan näyttävimmät asut

Anniina Valtonen kertoi saaneensa paljon viestejä mainittuaan entisen opettajansa Kultainen Venla -gaalan kiitospuheessaan.

7. toukokuuta järjestetyssä Kultainen Venla -gaalassa palkittiin vuoden 2021 tv-alan parhaita tekijöitä ja teoksia.

Yleisöäänestyksen perusteella jaetun Vuoden esiintyjä 2021 -palkinnon pokkasi meteorologi Anniina Valtonen.

Valtonen kertoi muutama päivä gaalan jälkeen MTV Uutisille olevansa hänelle osoitetusta tunnustuksesta samaan aikaan otettu ja hämmentynyt.

– En oikein vieläkään ymmärrä, että olen sen voittanut. Se palkinto on tuossa meidän keittiön pöydällä, kun mietin sille vielä paikkaa. Joka kerta, kun kävelen sen ohi niin vähän hämmennyn, että mikä tuo tuossa pöydällä oikein on, hän naurahti.

Valtonen kuvasi palkinnon olevan hieno osoitus suomalaisilta tv-katsojilta.

– Se tuntuu tosi hyvältä ja olen tosi otettu. Kaikki ne huonot palautteet, joita olen saanut joskus ja saan edelleenkin välillä, maistuvat ihan hyvältä tällä hetkellä, hän nauroi.

Voitto tuntui naisen mukaan erityisen hienolta juuri siksi, että Valtonen on koulutukseltaan meteorologi.

– Se on mielestäni hieno tunnustus tiedealalle, asiantuntijuudelle ja sille, että voi olla persoonallinen asiantuntija. Se ei ole millään tavalla pois siitä uskottavuudesta. Minä voitin sen olemalla oma itseni. Se pieni Anniina, joka on ollut ujo ja arka, hyppii kyllä aika villisti tasajalkaa.

Valtosen mukaan koko tämän suku on ollut fiiliksissä voitetusta palkinnosta ja pyytänyt, että meteorologi ottaisi pystin mukaan tuleviin tapaamisiin. Valtosen kummilapset ovat pyytäneet kuvia pokaalista, ja tuttavat ovat tulleet onnittelemaan tämän sukulaisia.

– Tämä on ollut kyllä koko suvun juttu, hän nauroi.

Valtonen kertoi pistäneensä Kultainen Venla -gaalan aikana merkille, että lähes kaikki voittajat oli sijoitettu istumaan penkkien päähän tai eturiviin. Siellä istuivat naisen mukaan muun muassa Valtosen kanssa Vuoden esiintyjä -kategoriassa ehdolla olleet Juuso "Köpi" Kallio ja Aki Huhtanen.

Valtosen paikka oli puolestaan sijoitettu kauemmas lavasta penkkirivin keskelle.

– Olin, että joo, en minä tainnut voittaa tätä palkintoa. Minä vain nautiskelin illasta, kunnes huomasin, että myös keskellä istuvat alkoivat voittamaan palkintoja. Silti jotenkin ajattelin, että kun Köpi ja Aki istuivat paraatipaikoilla, ettei minulla ole tässä mitään hätää, hän muisteli.

Valtosen kiitospuhe oli kenties yksi illan koskettavimmista. Hän kertoi kiitospuheessaan kyyneleet silmissään entisestä opettajastaan ja siitä, miten tämä oli lannistanut nuorta Anniinaa.

Valtonen kertoi saaneensa voittonsa jälkeen useita viestejä liittyen siihen, kun hän mainitsi puheessaan entisen opettajansa.

– En ollut suunnitellut, että mainitsisin siitä, mutta se 20 vuoden takainen kokemus on ollut minulla useasti mielessä. Varsinkin viimeisen puolen vuoden aikana on ollut erilaisia uusia työjuttuja, niin se on pyörinyt tosi paljon mielessäni. Se vähän niin kuin lipsahti siinä kiitospuheessa, hän kertasi.

– Sen tiimoilta on tullut paljon viestejä, että kiitos, kun nostit asian esille. Valitettavan moni on kokenut kouluaikoina jotain vastaavaa, ja siitä on jäänyt heille traumoja tai huonoja muistoja. Moni ei esimerkiksi uskalla laulaa tai esiintyä tai kokee olevansa huono kielissä tai urheilussa sen takia.

Valtonen lisää, että oman kokemuksen esille tuominen kiitospuheessa ei ollut millään lailla kannanotto mihinkään, eikä hänen tarkoituksenaan ollut mollata opettajia tai olla kenellekään ilkeä. Kyse oli ainoastaan oman trauman selättämisestä.

Lue myös:

    Uusimmat