Kulmuni kiertelee vastaamasta, huolestuttavatko keskustan kannatusluvut: "Viime vuosi mentiin ylös, nyt alas ja katsotaan, mitä ensi vuonna"

9:45
Keskustan kannatus hätyyttelee kaikkien aikojen huonointa lukemaa – MTV analysoi tuoreen puoluegallupin taustat

Keskustan puheenjohtaja Katri Kulmuni ei suoraan vastaa kysymykseen, huolestuttavatko keskustan kannatusluvut.

– Viime vuosi mentiin ylös ja nyt tultiin alas ja katsotaan, mitä ensi vuonna. Me teemme pitkäjänteisesti työtä, Kulmuni sanoi toimittajille eduskunnassa.

Hänen mukaansa keskustan täytyy tehdä kovasti töitä suomalaisten luottamuksen saamiseksi ja sitä työtä puolue tekee joka päivä.

– Me teemme suomalaisten puolesta työtä. Se on se juttu, mitä varten keskusta on olemassa, Kulmuni totesi.

Perussuomalaiset jatkaa selkeästi suosituimpana puolueena, vaikka sen kannatus putosi prosenttiyksikön verran, kertoo aamulla julkaistu Ylen gallup.

Perussuomalaisten kannatus on nyt 23,3 prosenttia. Toinen oppositiopuolue kokoomus jatkaa kakkosena, mutta sen kannatus notkahti 1,8 prosenttiyksiköllä 17,5 prosenttiin.

Pääministeripuolue SDP:n kannatus on 16 ja vihreiden runsaat 13 prosenttia. Molempien kannatuksessa on nousua reilu prosenttiyksikkö.

Keskustan orastava kannatusnousu puolestaan kääntyi taas laskuun. Keskustan kannatus pieneni 1,2 prosenttiyksiköllä ja on nyt 10,8 prosenttia. Puolue on lähellä kaikkien aikojen heikointa mittaustulostaan viime marraskuulta, jolloin vain 10,6 prosenttia vastaajista kannatti keskustaa.


Keskustan Kulmuni luottaa pitkäjänteiseen työhön


Vasemmistoliiton kannatus on vakaata 8,3 prosentissa. RKP on 4,4, kristillisdemokraatit 3 ja Nyt-liike 1,3 prosentissa.

Perussuomalaisten kannatus näyttää saavuttaneen tässä vaiheessa jonkinlaisen katon. Puolueen suosio kasvoi noin vuoden ajan käytännössä jatkuvasti, mutta nyt kannatus ei ole kasvanut pariin kuukauteen. Jussi Halla-ahon johtaman puolueen etumatka on silti vankka, lähes kuusi prosenttiyksikköä.

Gallupin toteutti Taloustutkimus, joka haastatteli 13. tammikuuta–4. helmikuuta reilut 2 900 suomalaista. Virhemarginaali on kaksi prosenttiyksikköä.

(STT)

https://yle.fi/uutiset/3-11193715


Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja