HS-gallup: Keskusta kiri kriisirajalta, myös SDP:n kannatus nousi – perussuomalaiset porskuttaa yhä kaukana kärjessä

Keskustan kannatus hätyyttelee kaikkien aikojen huonointa lukemaa – MTV analysoi tuoreen puoluegallupin taustat 9:45
Helmikuun alussa keskustan kannatus hätyytteli kaikkien aikojen pohjalukemia, MTV analysoi tuloksen.

Hallituspuolueiden keskustan ja SDP:n kannatus on kääntynyt nousuun tuoreimmassa Helsingin Sanomien gallupissa. Keskustan kannatus on 12,0 prosenttia, ja nousua edellisestä mittauksesta tuli 0,5 prosenttiyksikköä. Kriisirajana pidetty kymmenen prosentin kannatuslukema on siis hieman aiempaa kauempana.

Kolmanneksi suosituin puolue SDP petrasi edellisestä HS:n gallupista 1,2 prosenttiyksikköä. Sitä kannattaa nyt 16,3 prosenttia äänioikeutetuista.

SDP:n kannatuskäänne on tapahtunut sen jälkeen, kun Sanna Marin nousi pääministeriksi Antti Rinteen tilalle. Vielä tammikuun mittauksessa tämä ei kuitenkaan näkynyt, sillä tuolloin puolueen kannatus oli samoissa lukemissa kuin joulukuussa.

Muiden hallituspuolueiden suosio laski mittauksessa. Vihreiden kannatus oli 12,3 prosenttia, vasemmistoliiton 7,7 prosenttia ja RKP:n 4,2 prosenttia.

Suosituin puolue on yhä oppositiossa oleva perussuomalaiset 22,4 prosentin kannatuksella. Toiseksi suosituinta puoluetta, niin ikään oppositiossa istuvaa kokoomusta kannattaa 17,3 prosenttia äänioikeutetuista. Molemmat ottivat hieman takapakkia edellisestä mittauksesta.

Kantar TNS haastatteli gallupiin 2 200 ihmistä 19. tammikuuta – 14. helmikuuta. Virhemarginaali on noin 2,1 prosenttiyksikköä suuntaansa suurimpien puolueiden kohdalla.

 

Lue myös:

    Uusimmat