Mainos

Kulkee hihnassa ja syö mitä tahansa – tämä erikoinen lemmikki on helppohoitoisempi kuin koira

Sillä on oma Instagram-tili ja se houkuttelee yleisöä, minne tahansa se meneekin. Se ei ole mikä tahansa lemmikki, se on alpakka.

Tämän kuuluisuudeksi nousseen Chewy-nimisen alpakan omistaja on nuori Matt-poika, joka sai eläimen viime jouluna joululahjaksi. Alpakka oli 13-vuotiaan pojan suurin lahjatoive, sillä hän oli rakastunut kyseisiin eläimiin perheen vuoristoon suuntautuneella lomamatkalla.

Heti perheeseen saavuttuaan alpakasta tuli välittömästi suuri julkkis. Tieto tästä erikoisesta lemmikistä levisi nopeasti, ja nyt alpakalle on perustettu jopa oma Instagram-tili nimimerkillä @chew_paca.

Chewy rakastaa meressä kahlaamista

Alpakkatilalla kasvatettuja eläimiä käytetään pääasiassa niiden tuottaman pehmeän villan vuoksi. Aivan koko elämäänsä alpakat eivät saa tilalla viettää, vaan ne myydään teurastettavaksi, jos kukaan ei osta eläimiä niiden kahteen ikävuoteen mennessä.  

– Ajoimme alpakkatilalle jouluaattona, ja valitsin eläinten joukosta Chewyn. Se oli pienin siellä, Matt kertoo.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä

Chewy-alpakan kohdalla kävi tuuri ja se pääsi viettämään onnellista elämää rakastavaan kotiin. Matt kertoo sen rakastavan erityisesti hiekassa ja meressä kahlaamista.

Perheen mukaan alpakka on helppohoitoisempi kuin koira, mutta ei kuitenkaan aina käyttäydy yhtä hyvin. Se nimittäin sylkee helposti tuntemattomien liian lähelle tulevien ihmisten päälle. Myöskään aivan pienin lemmikki Chewy ei ole, sillä se voi painaa täysikasvuisena jopa 85 kiloa. Isosta koostaan huolimatta Chewy matkustaa usein perheen autossa paikasta toiseen. 

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä

Chewy on saanut nimensä siitä, että se syö mitä tahansa. Normaalisti alpakat elävät lähes pelkästään ruoholla, mutta tämä yksilö syö kaikkea hedelmistä tuolinjalkoihin. 

Alpakkatilan omistaja Chris Williamsin mukaan alpakat ovat erinomaisia lemmikkejä, mutta ne tarvitsevat paljon laiduntilaa.

– Jos on tarpeeksi tilaa, jossa on tuoretta ruohoa, on se ihanteellinen tilanne alpakalle, Williams kertoo.

Alpakoita myydään noin 500 euron hintaan sillä ehdolla, että ne eivät aiheuta naapureille häiriötä.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä

Lähde: Adelaidenow

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.