Mainos

Kuljettaja ajoi vastapalloon Espoossa – poliisi ärähti navigaattorisokeille autoilijoille

– Navigaattori ei edelleenkään aja puolestasi! Näin alkaa Länsi-Suomen poliisin tiedote tältä päivältä.

Poliisi haluaa kiinnittää huomiota navigaattorin ja autoilijan väliseen suhteeseen. Se ei ole heidän näkökulmastaan ongelmaton.

– Kehitys kehittyy ja tekniikka edistyy. Kohta tulevat automaattiohjatut autot. Jännää ja samalla pelottavaa. Kuljettaja kuitenkin edelleen vastaa ajoneuvon kuljettamisesta eikä ajon aikana päiväunia jatkossakaan vedellä, tiedotteessa todetaan.

Eräs autoilija toimi karuna esimerkkinä huolimattomasta navigoinnista Kehä II:lla.

– Navigaattorit tunnetusti saavat hepuleita, tekevät tenän tai erehtyvät metrin jos toisenkin silloin tällöin. Tällä kertaa kuljettaja luotti sokeasti navigaattorin ohjeisiin ja ohjasi ajoneuvonsa Espoossa Henttaan ja Suurpellon risteyksessä vasten kiellettyä ajosuuntaa päätyen ajamaan vastakarvaan Kehä II:lle. Kuljettaja huomasi erehdyksensä nopeasti ja siirtyi ajamaan pientareelle kolmeakymppiä. Vahingoilta vältyttiin.

Poliisi muistuttaa, ettei navigaattori aina tiedä metrilleen, tai edes kymmenien metrien mittakaavassa auton sijaintia.

– Tässä tapauksessa liittymärampit erisuuntiin ovat vain 20-40 metrin välein toisistaan, eikä niiden sijaintitarkkuus aina osu navigaattorissa kohdilleen. Korostamme, että kuljettaja vastaa aina itse ajosuorituksestaan oli ajoneuvo varustettu millaisilla härpäkkeillä tahansa, poliisista huomioidaan.

– Tiedossamme on myös lukuisia tapauksia, joissa autoilija on päätynyt vaikkapa maatalon pihaan, jonka läpi kulkee aidoin suljetun laitumen kautta kärrytie, jota kautta navigaattori on kehottanut ajamaan. Monelle on tullut tutuksi myös tilanne, jossa navigaattori käskee tekemään U-käännöksen keskellä moottoritietä. Autoa tulee kuljettaa Tieliikennelain mukaan, ei navigaattorin ohjeiden mukaan. Pidetään se mielessä, poliisi jyrisee.


---

Roskakuski selvisi hengissä hurjasta syöksystä Miamissa

0:20

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.