Kuku ja Sooda välittävät mielenrauhaa ja hyvinvointia – tällaista on terapiaponitoiminta

Ponit valtaavat Porin: Näin terapiahevoset auttavat lasten kehoa ja mieltä 5:21

Porin keskustassa ihasteltiin alkuviikosta poneja. Shetlanninponit Kuku ja Sooda päivystivät Raatihuoneentorilla tekemässä tutuksi hevosavusteisia terapia- ja kuntoutusmuotoja. 

– Kuku ja Sooda ovat täällä kertomassa meille omalla olemuksellaan siitä, mitä hyvää hevonen pelkällä läsnäolollaan voi tehdä ihmisille, sanoo tallitoiminnan kehittäjä Minna Peltonen Suomen ratsastajainliitosta.

Suomen Hippoksen toimitusjohtaja Minna Mäenpää kertoo, että hevosten äärelle rauhoitutaan. Samalla jokainen saa olla juuri sellainen kuin on. 

– Monelle riittää se, että hevonen on läsnä ja saa itse olla läsnä hevosen kanssa. Maailma on melko hektistä, hevosten ääreen on hyvä rauhoittua.

– Hevonen tuo mielenrauhaa ja kokonaisvaltaista hyvinvointia. Hevonen ei syrji ketään ja ottaa ilolla ja lämmöllä kaikki vastaan, Mäenpää sanoo.

Rakennetta ja rutiineja

Peltosen mukaan ratsastusterapia ja hevosavusteinen toiminta ovat sellaisia kuntoutumisen ja toiminnan muotoja, joilla saatetaan saada tuloksia silloinkin, kun muut terapia- tai kuntoutusmuodot eivät ole toimineet. 

– Ihan tavallinen toiminta talleilla opettaa lapsille ja nuorille elämän kannalta tärkeitä taitoja kuten vuorovaikutustaitoja ja ylipäätään hetkessä olemista. Hevosten kanssa toimiminen tuo myös rakennetta päivään, aikatauluja ja rutiineja.  

Millainen hevonen sopii terapiatyöhön? Entä minkälaista hyvinvointia lisäävää toimintaa Suomessa järjestetään hevosten kanssa? Katso video!

Lue myös:

    Uusimmat