Kuka tunnustaa? Fernando Alonson F1-paluukisa pilalle jonkun eväspussin takia

Fernando Alonson paluukisan keskeytyksen syyksi on F1-talli Alpinen tutkimuksissa varmistunut jarrujen jäähdytysputkeen kulkeutunut eväsleipäpakkaus.

Alonso taisteli MM-pisteistä Bahrainissa kisassa, joka oli hänelle ensimmäinen kahden välivuoden jälkeen. Espanjalainen oli hyvässä vauhdissa koko viikonlopun, kunnes jarrujen ylikuumeneminen pakotti hänet keskeyttämään.

Lopulta Alpine joutui ikäväkseen kertomaan, että keskeytys johtui melko eriskummallisesta syystä.

– Toisella pysähdyksellä paperinen eväsleipäpussi jäi jumiin Fernandon auton takajarrujen jäähdytysputkeen, mikä johti lämpötilan korkeaan nousuun ja aiheutti vahinkoa jarrujärjestelmälle, kertoo tallin toimitusjohtaja Marcin Budkowski.

Alonso kävi kisassa kovaa taistelua muun muassa Aston Martinin Sebastian Vetteliä ja maanmiestään, Ferrarille siirtynyttä Carlos Sainzia vastaan. Espanjalaismestari nautti kisaamisesta täysin siemauksin.

– Oli todella mahtavaa tulla takaisin formula ykkösiin. Startti oli hauska, ja onnistuimme saavuttamaan muutamia sijoja ja pääsin nauttimaan hyvistä taisteluista vanhoja kollegoita vastaan, Alonso kiitteli.

Yksi näistä oli Kimi Räikkönen, joka pyyhkäisi Alonson ohi näyttävään tyyliin:

Lue myös:

    Uusimmat