Kuka on tässä kuvassa? Poliisi etsii Porvoon poliisiampujien pakoa "hyvin likeisesti" todistanutta autoilijaa: "Voi hyvinkin olla avainasemassa olevia havaintoja"

Poliisi pyytää havaintoja hopeanvärisesta henkilöautosta Pirkanmaalla – liittyy Porvoon poliisiampujien pakoon 1:31

Keskusrikospoliisi tavoittelee henkilöä, joka ajoi hopeanväristä autoa Tampereen Rantatunnelissa poliisin jahdatessa Porvoon ampujia.

​​​​​​​

Henkilöauto on ollut sunnuntaina 25. elokuuta noin kello 20.10 ajanut tunnelissa silloin, kun poliisi on yrittänyt saada ampujia kiinni. Poliisi pyytää henkilöä ottamaan yhteyttä kuullakseen tämän havainnot tapahtuneesta, johon liittyi poliisin mukaan "melkoisia vaaratilanteita".

Tapauksen tutkinnanjohtajan Kimmo Huhta-ahon mukaan tapauhtumiin liittyy viiden auton joukko, joilla oli "hyvin likeinen tuntuma" tunnelin tapahtumiin. Nyt etsitty autokunta on joukosta ainoa, jonka henkilöllisyys ei ole poliisin tiedossa.

– He ovat olleet sellaisessa asemassa tapahtumaketjussa, että heillä voi hyvinkin olla avainasemassa olevia havaintoja, Huhta-aho kuvailee.

– Siksi heidän havainnoitaan ollaan kiinnostuneita.

Poliisi pyytää myös muita havaintoja ja tallenteita liittyen Pirkanmaan takaa-ajoon välillä Tampere–Ikaalinen. Materiaalin voi lähettää sähköpostilla osoitteeseen rikosvihje.krp@poliisi.fi, virka-aikana numeroon 0295418 622 ja Whatsapp-numeroon 050306 8875.

Huhta-aho ei tässä vaiheessa halua kertoa tutkinnan etenemisestä ja esimerkiksi ampumatapauksen motiivien selviämisestä.

– Se aika tulee tässä vähän myöhemmin. Nyt ei ole kerrottavaa.

Hänen mukaansa tapahtumat hahmottuvat kuitenkin päivä päivältä aina paremmin, ja laboratoriotuloksiakin on saatu tutkintaa edistämään.

– On päästy asian ytimeen, hän kuvailee.

Lue myös:

    Uusimmat