Kuka korvaa F1-uransa lopettavan Sebastian Vettelin? Useita kovia nimiä tapetilla

Tulosruutu: Sebastian Vettel lopettaa F1-uransa

F1:n nelinkertainen maailmanmestari Sebastian Vettel ilmoitti torstaina lopettavansa formulauransa tähän kauteen. Tämä tuo pöytään kysymyksen: kuka tilalle? Tapetilla on nyt useita nimiä.

Vettel ilmoitti lopettamispäätöksestään vasta perustetulla Instagram-tilillään. 35-vuotias Vettel sanoi haluavansa keskittyä ”muihin asioihin”.

– Kilvanajo on ollut elämäni keskipiste, mutta elämää on myös ratojen ulkopuolella, Vettel selosti.

Vettelin nykyinen Aston Martin -sopimus oli päättymässä tähän kauteen. Uutinen ei tullut täten täytenä yllätyksenä, vaan kyseinen skenaario ehti olla tapetilla jo tovin ajan.

Nyt kysymykset kääntyvät siihen, että kenet Aston Martin värvää kokeneen saksalaisen tilalle?

Yksi potentiaalinen vaihtoehto on saksalainen Nico Hülkenberg, joka on toiminut viime vuosina Aston Martinin ”paikkakuljettajana”. Hülkenberg korvasi Vettelin tämän kauden kahdessa ensimmäisessä kisassa. Tämän lisäksi hänen on määrä hypätä Aston Martinin puikkoihin ensi viikon Pirellin rengastestissä.

Toinen potentiaalinen vaihtoehto on Fernando Alonso, jonka nykyinen Alpine-sopimus on katkolla. Alonson siirron myötä Alpine voisi kääntää katseensa tallin huippulupaukseen Oscar Piastriin. Nuorta australialaista on huhuttu useisiin eri F1-talleihin.

Hülkenbergin, Alonson ja Piastrin lisäksi tapetilla ovat Alexander Albon, Mick Schumacher, Daniel Ricciardo ja Nyck de Vries.

Albonin ja Schumacherin nykyiset sopimukset ovat katkolla kauden päätteeksi. Ricciardo taas voisi vapautua Aston Martinin käyttöön, mikäli McLaren päättää lähteä eri teille hänen kanssaan.

De Vries kyttää puolestaan vapautuvaa F1-paikkaa. Häntä on viety huhuissa niin McLarenille kuin Williamsille päin.

Lue myös:

    Uusimmat