Kuinka selvitä Khashoggin murhan tuomasta kohusta? New York Times: Tähän saudiprinssi sai neuvoja Trumpin vävypojalta

Tapetun sauditoimittajan poika kätteli Saudi-Arabian prinssiä, jota epäillään toimittajan murhasta 0:43

Yhdysvaltain presidentin Donald Trumpin vävyn Jared Kushnerin kerrotaan olevan läheisissä väleissä Saudi-Arabian kruununprinssin Mohammed bin Salmanin kanssa. The New York Timesin mukaan Kushner on antanut saudiprinssille neuvoja siitä, miten selviytyä toimittaja Jamal Khashoggin murhan aiheuttamasta skandaalista.

Video: Tapetun sauditoimittajan poika kätteli Saudi-Arabian prinssiä

Lehden lähteiden mukaan kaksikon välit ovat sen verran tuttavalliset, että he kutsuvat toisiaan etunimellä. Lehti kertoo myös, että turvallisuusviranomaiset ovat olleet huolissaan saudiarabialaisten mahdollisesta vaikutusvallasta poliittisesti kokemattomaan Kushneriin.

Lehden siteeraamien lähteiden mukaan Kushner on ollut kruununprinssi Mohammed bin Salmanin suurin puolustaja Valkoisessa talossa toimittajan murhan aiheuttamaan kuohuntaan liittyen.

Saudi-Arabia on kiistänyt murhanneensa Khashoggin, joka katosi sen jälkeen, kun hän meni Saudi-Arabian konsulaattiin Turkissa lokakuun alussa. Saudi-Arabia on myöntänyt, ettöä Khashoggi kuoli konsulaatissa, mutta kiistää kruununprinssin osallisuuden asiaan.

Tiedotusvälineet ovat kertoneet, että CIA:n mukaan on todennäköistä, että Khashoggi murhattiin nimenomaisesti kruununprinssin käskystä.

Epävirallisia puhelinkeskusteluja

Trumpin hallinto on myöntää Kushnerin keskustelleen virallisesti yhden kerran saudiprinssin kanssa puhelimessa toimittajan murhan jälkeen.

Kushnerin kerrotaan kuitenkin jatkaneen epävirallista yhteydenpitoa bin Salmanin kanssa puhelinkeskustelun jälkeenkin.

New York Times kertoo, että Valkoisen talon mukaan Kushnerin toiminnassa ei ole huomautettavaa, vaan hän on aina toiminut sääntöjen ja ohjeiden mukaisesti.  

Lue myös:

    Uusimmat