Ranskalaismedia: Jamal Khashoggin murhasta epäilty pidätettiin Pariisissa – oli nousemassa lennolle Saudi-Arabiaan

Yksi epäillyistä Saudi-toimittaja Jamal Khashoggin murhaajista on pidätetty Pariisin lähellä Roissyn lentokentällä. Asiasta kertovat ranskalainen RTL-radio ja Britannian yleisradio BBC.

RTL:n mukaan pidätys tapahtui, kun henkilö oli nousemassa lennolle Riadiin.

RTL kertoo pidätetyn henkilön olevan Saudi-Arabian entinen kuninkaallinen vartija, Khaled Aedh Al-Otaibi. Hän on yksi 26 henkilöstä, joita epäillään toimittajan murhasta. 

33-vuotias mies matkusti omalla nimellään.

Hänen uskotaan olleen osallisena Khashoggin murhassa Saudi-Arabian konsulaatissa Istanbulissa lokakuussa vuonna 2018.

Saudi-Arabian lähetystön mukaan miehellä ei ole mitään tekemistä murhan kanssa ja kyseessä on väärinkäsitys, joka johtuu virheestä henkilön tunnistamisessa. Sen mukaan teosta vastuussa olevat kärsivät paraikaa rangaistuksiaan. Maa on vaatinut kiinniotetun miehen välitöntä vapauttamista.

Saudi-Arabian kruununprinssi Muhammad bin Salmanin syytetään antaneen hyväksyntänsä murhalle. Murhattu toimittaja oli hallinnon pitkäaikainen kriitikko. Saudi-Arabia on kiistänyt kruununprinssin kytkeytyvän tapahtuneeseen mitenkään. Viime vuonna maa tuomitsi kahdeksan nimettömäksi jätettyä henkilöä vuosien vankeusrangaistuksiin teosta. Tuomiota on kritisoitu muun muassa läpinäkymättömyydestä, ja teosta vastaavien syytetään olevan yhä vapaalla jalalla.

Juttua päivitetty 7.12. kello 23.58: Saudi-Arabian mukaan henkilö ei ole vastuussa rikoksesta ja vaatii tämän vapauttamista.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja