Mainos

Kuinka kauan Sofia Belórfia voidaan pitää tutkintavankina? Tutkinnanjohtaja: ”Vaihtoehtoisia malleja on useita”

3:30
Niko Ranta-ahon omaisuutta takavarikoitiin neljän miljoonan euron edestä.

Fitnessmallina tunnettu Sofia Belórfin tutkintavankeuden tarkkaa kestoa ei tällä hetkellä tiedetä, sillä vankeus voi edetä monella tavalla.

Tutkinnanjohtaja Kaarle Lehmus kertoo, että tutkintavankeuden etenemisen määrittää pakkokeinolaki.

– En ota kantaa yksittäiseen ihmiseen tai nimiin, mutta totean yleisellä tasolla sen, että tutkintavankeustapauksissa tutkinta etenee pakkokeinolain mukaisessa järjestyksessä ja aikataulutuksessa. Jos käräjäoikeus määrää ihmisen todennäköisin syin epäiltynä vangittavaksi, ihminen on ensi vaiheessa kaksi viikkoa tutkintavankeudessa.

Lehmuksen mukaan asiaa käsitellään esitutkinnassa ”laajasti ja tiukasti”. Mikäli ihmistä ei ole kahden viikon sisällä tutkinnanjohtajan ja syyttäjän linjaamana päästetty vapaaksi, tutkintavankeus jatkuu.

– Kahden viikon päästä vangitulla on mahdollisuus saattaa vangittuna pitämisensä edellytykset käräjäoikeudelle uudelleen arvioitavaksi, jolloin asia etenee kahden viikon sykleissä. Vaihtoehtoisia väyliä ja malleja on useita, hän linjaa.

Lehmus toteaa, että jos vaatimusta vangittuna pitämisen edellytysten uudelleenarvioinnille ei esitetä, tutkintavankeus jatkuu.

Hän ei ota kantaa vyyhdin laajuuteen, mutta toteaa, että kyseessä uskotaan olevan hyvin laaja kokonaisuus.

”Julkisuus ei vaikuta esitutkintaan”

Lehmuksen mukaan Belórfiin kohdistuva julkisuus rikosepäilyn osalta ei vaikuta parhaillaan käynnissä olevaan esitutkintaan. Belórfin Instagram-tili on tällä hetkellä suljettu.

– Jonkin asteista julkisuutta saattaa meidän duunissa asioista riippuen esiintyä, eikä se ole millään tavalla yllätys. Tämän asian kuumaan ytimeen eli esitutkintaan julkisuus ei vaikuta.

Hän ei kommentoi myöskään sitä, yllättikö epäilyjen julkitulon ajoitus poliisin.

– Tällä hetkellä olemme niin syvällä esitutkintavaiheessa, että en ota kantaa.

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja