Sofia Belórf edelleen epäiltynä rahanpesurikoksesta – tutkinnanjohtaja MTV:lle: "Poliisi seisoo kivikovan kallion päällä"

1:14

Tuottamuksellisesta rahanpesusta epäilty, fitness-mallina tunnettu Sofia Belórf-Nousiainen vapautettiin tänään tutkintavankeudesta hovioikeuden päätöksellä.

Hovioikeus vetosi päätöksessään pakkokeinolaissa tarkoitetun "suhteellisuusperiaatteen" vastaisuuteen. Belórfin asianajaja Paul Perovuon mukaan kyse on teon vakavuuden punnitsemisesta.

– Kun vangitsemisratkaisua tehdään, pitää miettiä, kuinka moitittavasta teosta on kyse, Perovuo kiteyttää.

Laajan rikosvyyhden tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Kaarle Lehmus ei kommentoi hovioikeuden päätöstä sen tarkemmin. Belórfin vapauttaminen voi kuitenkin Lehmuksen mukaan vaikuttaa tutkintaan.

– Tällä (vapaaksi päästämisellä) saattaa olla vaikutuksia tulevaisuuden osalta, käytännön asioissa tai muussa, Lehmus kommentoi MTV Uutisille.

Millaisia vaikutuksia ja mihin?

– En lähde sitä tässä kohtaa arvioimaan.

Edelleen epäiltynä rahanpesusta

Belórfia syytetään edelleen tuottamuksellisesta rahanpesusta. Asiasta kysyttäessä Lehmus vastaa näin:

– Se oli käräjäoikeuden muotoilu vangitsemisoikeudenkäynnissä. Nimikkeistöt, eli tahallisuuden aste, tulevat tarkentumaan syyteharkinnassa.

Lehmus viittaa rikosnimikkeisiin, jotka voivat vaihdella tuottamuksellisesta, eli lievimmästä rahanpesun muodosta, perusmuotoiseen tai törkeään rahanpesuun.

Tutkinnanjohtaja Lehmus ei avaa tutkinnan yksityiskohtia Belórfin osalta, mutta toteaa:

– Itse seison jokaisen tekemäni päätöksen takana lujasti. Ja tutkinnallisesti poliisi seisoo kivikovan kallion päällä tämän asian kanssa.

Lehmuksen mukaan tutkinta jatkuu kaikkien epäiltyjen kuulemisilla ja "kaikilla toimenpiteillä, jotka esitutkintalaki sallii". Sen enempää Lehmus ei keskeneräistä tutkintaa kommentoi.

Laaja kokonaisuus

Huumausainerikoksesta ja törkeästä dopingrikoksesta epäillyn ja ilmeisesti edelleen vangittuna olevan Belórfin puolison Niko Ranta-ahon tilanteeseen Lehmus ei ota kantaa.

– En kommentoi tilannetta yhdenkään yksittäisen henkilön osalta, Lehmus vastaa.

Poliisi on takavarikoinut Ranta-ahon omaisuutta jopa neljän miljoonan euron arvosta.

Laajassa tutkinnassa on Belórfin ja Ranta-ahon lisäksi muitakin epäiltyjä. Yksi epäillyistä on poliisimies, jota epäillään dopingrikoksesta mutta ei huumausainerikoksista.

Maanantaina poliisi vangitsi Helvetin enkelien johtohahmo Jarkko Laakson epäiltynä törkeästä huumausainerikoksesta todennäköisin syin. Vahvistamattomien tietojen mukaan Laakson vangitseminen kytkeytyy samaan rikosvyyhteen.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja