Satakunnan käräjäoikeus on vapauttanut neljä Kankaanpään terrorismirikoksista epäiltyä – näin poliisi kommentoi

3:46
Katso myös: Mitä on akselerationistinen äärioikeistolaisuus? Näin Suojelupoliisin erikoistutkija kuvailee terrorismiepäiltyjen radikaalia ideologiaa.

Satakunnan käräjäoikeus on vapauttanut neljä Kankaanpään terrorismirikoksista epäiltyä.

Alkuun vangittuna oli myös viides epäilty, mutta hänet vapautettiin jo aiemmin. Hänet oli vangittu muita miehiä lievemmällä syytä epäillä -perusteella. Vapautuksen jälkeen poliisi kertoi, että tutkinta jatkuu edelleen myös hänen osaltaan. 

Miehet olivat olleet tutkintavankeudessa joulukuun alkupuolelta lähtien.

Käräjäoikeus kertoo julkisessa selosteessa, että koska epäillyt olivat saman asian vuoksi vangittuina jo alkuvuodesta 2020, heitä ei voi pakkokeinolain mukaan uudelleen vangita, ellei poliisilla ole esittää sille uusia perusteluja. Näin ei oikeuden mukaan ole.

Oikeuden mukaan asiassa ei ole myöskään sotkemisvaaraa.

Poliisi oli esittänyt vangitsemisen jatkamista

Tapauksen tutkintaa johtava rikosylikomisario Toni Sjöblom kommentoi käräjäoikeuden ratkaisua MTV Uutisille ja sanoo, että poliisi oli esittänyt vangitsemisten jatkamista. 

– Satakunnan käräjäoikeus päätyi vapauttamaan epäillyt. Ei mulla muuta lausuttavaa asiassa ole. Esitutkinta toki jatkuu samoilla nimikkeillä ja suunnitelman mukaan.

– Poliisin kanta olisi ollut se, että on olemassa vaara, että tutkinta vaikeutuu (vapauttamisten myötä). 

Poliisi näkee sotkemisvaaran siis toisin kuin käräjäoikeus. 

Sjöblom ei kommentoi edelleenkään rikosepäilyn tarkempia yksityiskohtia. Hän ei ota kantaa esimerkiksi siihen, uskotaanko epäiltyjen valmistelleen jonkinlaista iskua tai että mihin tällaiset mahdolliset suunnitelmat olisivat voineet kohdistua.

Epäillyistä kaksi on 26-vuotiaita, kaksi 25-vuotiaita ja yksi 23-vuotias. Poliisin mukaan osa heistä tuntee toisensa pidemmältä ajalta. He ovat kaikki kotoisin Kankaanpään seudulta.

5:08
MTV Uutiset Live vieraili Kankaanpäässä joulukuussa – näin pikkukaupungissa otettiin terrorismiepäily vastaan

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja