Kuin laupias samarialainen – nuoren opiskelijan epäitsekäs teko inspiroi Facebookissa

Joskus tuntemattoman kanssamatkustajan ystävällinen teko voi merkitä enemmän kuin uskoisikaan. Kuva nuoren opiskelijan epäitsekkäästä teosta inspiroi nyt ihmisiä ympäri maailmaa.

Hamiltonista kotoisin oleva Godfrey Coutton, 21-vuotias opiskelija, osoitti ainutlaatuista ystävällisyyttä aivan arkisella bussimatkalla. Coutton ikuistettiin lohduttamassa erityistarpeita tarvitsevan miehen kättä keskellä ruuhkabussia.

Tämän nuoren miehen epäitsekkäästä teosta kertovaa valokuvaa on jaettu Facebookissa nyt jo yli 50 000 kertaa. 

"Minun oli oltava epäitsekäs"

Ystävällinen teko sai myös laajempaa mediahuomiota, kun ABC News uutisoi tapahtuneesta. Uutisissa Godfrey Coutto kertoi aluksi luulleensa miehen vain kättelevän häntä. Lopulta kuitenkin sekä CP-vammasta että kuuroudesta kärsinyt Robert ei ollut halunnut päästää nuoren miehen kädestä irti, vaan vaatinut pitämään hänestä tiukasti kiinni.

– Minun oli oltava epäitsekäs tässä tilanteessa. Hän tuntui olevan onnellinen kaveri, joten en halunnut jättää häntä yksin, kertoo Coutto.

Coutto kertoo miehen nojanneen ja halanneen häneen, sekä suudelleen hänen kättään koko yhteisen, puoli tuntia kestäneen bussimatkan ajan.

Ei koe olevansa sankari

Laupiaaksi samarialaiseksikin tituleerattu opiskelija ei tunne olevansa sankari, mutta kertoo olevansa kiitollinen siitä, että kuva on lähtenyt leviämään internetissä.

– Toivon ainoastaan sitä, että inspiroin ihmisiä tekemään samoin, nöyrä opiskelija kertoo.

Tämä anonyymin valokuvaajan Vain Hamilton -ryhmässä jaettu nuoren miehen ainutlaatuinen teko on saanut suurta kiitosta ympäri maailmaa.

Lue myös:

    Uusimmat